Gündem Türkiye genelinda aralıklarla yağış etkili olacak

Türkiye genelinda aralıklarla yağış etkili olacak

02.06.2009 - 10:05 | Son Güncellenme:

.

Türkiye genelinda aralıklarla yağış etkili olacak

Türkiye genelinde hafif aralıklarla yağışlı hava etkili olacak, sıcaklık değişmeyecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülecek.
Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerin de sıcaklık 2 ila 4 derece artarken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, zamanla iç ve doğu bölgelerimizde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
-BÖLGELERDE HAVA-
Marmara: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli Bursa, Bilecik ve Balıkesir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeybatısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi parçalı bulutlu seyredecek.
Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Kastamonu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık olacak.
Doğu Anadolu: Doğusu ile zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Van’ın kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.(