Gündem 'Türkiye model ülke'

'Türkiye model ülke'

31.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrika’nın yıldızı parlayan ülkesi Angola, Türk iş adamlarını yatırıma çağırıyor. Turizm Bakanı Branganza, ‘Türkiye ve Antalya’yı turizm alanında rol model alıyoruz’ dedi

Türkiye model ülke

Elmas ve petrol gibi zengin maden yataklarının yanı sıra, Atlas Okyanusu’nda uzanan bin 600 kilometre kıyı şeridiyle dikkat çeken Angola, gelişmeye en uygun Afrika ülkelerinden. Milliyet’e konuşan Angola Turizm Bakanı Angela Branganza, “Türkiye, hatta Antalya turizm alanında rol model aldığımız bölge. İstanbul ve Antalya ile başkentimiz arasındaki direkt uçuşlar ilişkileri ortaklığa çevirecektir” dedi.

Haberin Devamı

Afrika’nın güneyinde yer alan ve üç farklı iklimin aynı anda görüldüğü Angola, son yıllarda kıtada en çok konuşulan ülkeler arasında.

Dünya Turizm Fuarı

Avrupalı ve ABD’li turistlerin ilgisini çekecek yaban hayatının yanı sıra Atlas Okyanusu kıyısındaki kumsallarıyla keşfedilmeyi bekleyen ülkede 22 milyon kişi yaşarken; turizm, sanayi, denizcilik veya madencilik gibi sektörlerin temsilciliği bile yok.

Doğal güzellikleriyle büyük turizm potansiyeli barındıran ülkenin başkenti Luanda’da düzenlenen Dünya Turizm Fuarı, Afrika kıtasında gelişmek için çabalayan diğer ülkeler içinde fırsat oldu. Angola Cumhurbaşkanı João Lourenço ve Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande’nin açılış konuşmalarıyla başlayan Dünya Turizm Forumu’na Türkiye’den de yüze yakın iş insanı katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye model ülke
Açılışta konuşan Hollande, “Petrol ihracatında Afrika’da ikinci büyük ülkesi Angola’nın turizmde yüksek potansiyeli var. Turizm konusunda başarılı ülkelere en güzel örnek Türkiye. Türkiye, turizm konusunda çok başarılı alt yapı çalışması yürüttü. Türkiye’yi örnek alın” dedi.

Türk işadamlarına çağrı yapan Angola Cumhurbaşkanı João Lourenço ise, “Angola’ya yapılacak Türk yatırımları için kollarımızı açtık. Önümüzdeki günlerde Türkiye’yi ziyaret edeceğim. Angola Hava Yolları ile Türk Hava Yolları arasında uçuş rotaları oluşturmak, İstanbul’a direkt uçmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Direkt uçuş istiyoruz’

Angola Cumhuriyeti Turizm Bakanı Angela Braganza da, Milliyet’e açıklamalarda bulundu. MPLA (Angola Halk Kurtuluş Hareketi) üyesi Bakan Braganza, “Türkiye ile Angola arasında ilişkilerin resmen başladığını söyleyebilirim. Hem ticari hem turistik ilişkiler başlıyor. Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşları bu ilişkileri çok geliştirecektir. Uçuşların başlamasıyla ilişkiler ortaklık aşamasına geçecektir. İstanbul’un yanı sıra turizm için rol model aldığımız Antalya’ya uçuşları da çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Braganza, “Ülkemin tüm bakanlıkları Türkiye’den davet bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygı duyuyoruz. En yakın zamanda cumhurbaşkanları düzeyinde ilişkilerinin başlamasını istiyoruz. İki ülke arasında her düzeyde görüşme yapılmasını istiyoruz. Ülkemiz Türkiye’ye kucak açıyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye model ülke

Projeleri anlattılar

Fuara, Kültür ve Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı ve turizm yatırımcısı Hüseyin Baraner’in yanı sıra otel ve turizm işletmecilerinden oluşan Türk heyeti de katıldı. Heyet, düzenlenen forumda, Angola’nın ekonomisine katkı sağlayabilecek projelerini sıraladı.