Gündem Türkiye’nin 9 amacı: Afrin’den sonra Münbiç

Türkiye’nin 9 amacı: Afrin’den sonra Münbiç

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik kaynakları, Zeytin Dalı Harekâtı’nın temel 9 amacını şöyle özetledi:

Türkiye’nin 9 amacı: Afrin’den sonra Münbiç

- Afrin’de yerel halk üzerinde antidemokratik bir biçimde ve silah gücüyle baskı kuran PKK-YPG yönetimini bertaraf etmek.
- Afrin’i terör baskısından kurtarmak.
- Afrin halkının kendi kendini demokratik bir şekilde yönetmesini sağlamak amacıyla demokratik kurumların yaşama geçmesinin zeminini oluşturmak.
- Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Cerablus, Azez, El Bab’ta oluşturduğu güvenli ortamı ve bu tecrübeleri Afrin bölgesine aktarmak.

Haberin Devamı

- Sosyal ve ekonomik altyapının tesisini yeniden sağlamak.
- Afrin’de terör baskısını ortadan kaldırmanın ardından hedef Münbiç’te hayatın normalleşmesini sağlamak olacak.
- Afrin’deki yerel halk, harekâta destek veriyor.
- Mümbiç’ten de Türkiye’ye yakın aşiretlerden benzer talepler bulunuyor. Afrin sonrası bu kapsamda Mümbiç de terör baskısından kurtarılıp, demokratik bir yönetim kurulması için gerekli alt yapı çalışmaları yapılacak.
- Türkiye sadece sınırdaki PKK terörünü bertaraf etmek için değil aynı zamanda terör örgütü baskısı altındaki Afrin ve Münbiç’te hayatı normale döndürmek ve gerekli altyapıyı kurmak için de harekat düzenliyor.

Türkiye’nin 9 amacı: Afrin’den sonra Münbiç

Türk yapımı ÇNRA’lar vurdu

Zeytin Dalı Harekâtı’nda, PKK/PYD ve YPG hedefleri Türk yapımı T-122 ÇNRA 122 mm Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi ile vuruldu. Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında da kullanılan ÇNRA’lar yüksek harekete kabiliyeti ve ateş hızına sahip. Roketsan’ın üretimi olan T-122 ÇNRA gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında, yüksek öncelikli hedefler üzerine görmeyerek ateşler açarak manevra birliklerine etkin ateş desteği sağlayan bir silah sistemi.

Haberin Devamı

Diyarbakır’dan F-16’lar havalandı

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başladığının duyurulmasının ardından, Diyarbakır merkez Bağlar ilçesindeki 8’inci Ana Jet Üssü’nden F-16 uçakları havalanmaya başladı. Yaklaşık 10 savaş uçağının peş peşe havalandığı gözlendi. Savaş uçağı hareketliliği akşam saatlerine kadar devam etti.