Gündem Türkiye’nin en büyük 'nargile baronları' tutuklandı

Türkiye’nin en büyük 'nargile baronları' tutuklandı

24.04.2019 - 23:23 | Son Güncellenme:

İstanbul polisince, kaçak nargile tütünü baronlarına yönelik olarak 10 ilde düzenlenen operasyonlarda 3’ü şebeke lideri 56 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınıp sevk edildiği mahkemece tutuklanan şebeke liderlerinden birisi özel okul sahibi çıktı.

Türkiye’nin en büyük nargile baronları tutuklandı

Eğitimciler Özel Okullarının sahibi olduğu belirlenen Çağlar K.(Kalafatoğlu)’nın sahibi olduğu okulun deposu ile okula ait aracın bagajında paketler halinde kaçak nargile tütünü ele geçirildi.

Haberin Devamı

DUBAİ VE KÖRFEZ’İN TÜTÜNÜ

Başta Dubai olmak üzere, körfez ve Arap ülkelerinden kaçak yollarla yurda soktukları nargile tütünlerini, nargile kafeler üzerinden piyasaya sürdüğü belirlenen şebekelere yönelik olarak çalışma yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, yaptıkları takip ve izlemelerin ardından tespit ettiği 3 ayrı şebekeye operasyon kararı aldı.

Türkiye’nin en büyük nargile baronları tutuklandı

11 İLDE 85 ADRESE BASKIN

Yapılan takip ve izlemeler sonrasında 3 ayrı şebekeye mensup kimliği belirlenen 70 şüpheliyi gözaltına almak üzere geçtiğimiz 20 Nisan Cumartesi gecesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Muş, Tekirdağ, Adıyaman, Ağrı, Mardin, Van ve Kahramanmaraş'ta 85 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenleyen ekipler, haklarında gözaltı kararı verilen 3’ü şebeke lideri 56 şüpheli ismi yakalayıp gözaltına aldı.

Haberin Devamı

25 TON NARGİLE, 50 KİLO YAPRAK TÜTÜN

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 25 ton 648 kilo kaçak nargile tütünü ile 50 kilo yaprak tütün ele geçiren ekipler, kaçakçılıkta kullandığı belirlenen 17 araca da el koydu. 14 firari şüphelinin yakalanması için çalışmalarını devam ettiren ekiplerin işlemlerinin ardından mahkemeye sevk ettiği 56 şüpheli isimden aralarında 3 şebeke liderinin de bulunduğu 27 şüpheli tutuklanırken, 26 şüpheli adli kontrol, 4 şüpheli ise ev hapsi kararı aldı.

DİĞER 2 ŞEBEKE LİDERİ TÜTÜN FABRİKATÖRÜ

Gözaltına alınan 3 şüpheli ismin mahkeme kararıyla serbest kaldığı soruşturmada, tutuklanan 3 şebeke liderinden birisi olan Çağlar K. (Kalafatoğlu) nın özel okul sahibi diğer 2 şebeke liderinin ise tütün fabrikası sahibi olduğu öğrenildi.

OKUL DEPOSUNDA VE OKUL ARACINDA KAÇAK TÜTÜN

Eğitimciler özel okullarının sahibi olan ve şebeke lideri olarak gözaltına alınan Çağlar K.ya ait işyeri ve okullarda yapılan aramalarda, bir okulun deposunda paketler halinde istiflenmiş kaçak nargile tütünü bulan polisin yine okula ait bir otomobilin bagajında da paketler halinde kaçak nargile tütünü ele geçirdiği öğrenildi.

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK KAÇAK TÜTÜN ŞEBEKELERİ

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten polis ekiplerince, Türkiye’nin en büyük kaçak nargile tütünü şebekeleri olarak gösterilen 3 ayrı şebekeye yönelik olarak çalışmalar devam ediyor.