Gündem Türkiye’nin itirazı var

Türkiye’nin itirazı var

12.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ankara’da 16 köpeğin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan üç kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti!

Türkiye’nin itirazı var

Ankara Yenimahalle’ye bağlı Batıkent’te geçen salı minibüsle gelen kişiler, sokak köpeklerini öldürmek için etrafa zehirli tavuk etleri bıraktı. Kendilerine ‘ölüm tuzağı’ kuranların bıraktığı zehirli etleri yiyen köpeklerden 16’sı hayatını kaybetti. Zehirlenen ve aralarında yavruların da bulunduğu 8 köpek ise tedaviye alındı. Türkiye’yi ayağa kaldıran katliamla ilgili olarak balıkçılık yapan ve aynı mahallede oturan Levent Ö., Musa D. ve Aydın G. gözaltına alındı. Levent Ö.’nün köpeklerden rahatsız olduğu, bu nedenle onları zehirlemeleri için oto yıkamacılığı yapan Musa D. ile Aydın G.’ye para verdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Barodan da tepki

Dün savcı tarafından sorgulanan şüpheliler, ‘sahipli hayvanı öldürme’ suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerin, haftada 1 gün polis merkezinde imza vermesi şartıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan zanlılara hayvanseverler tepki gösterirken, savcılık da mahkemenin kararına itiraz etti. Savcının itiraz talebini, mahkemenin değerlendireceği öğrenildi. Hayvanseverler, hayvanları öldürenlere hapis cezası öngören yasanın çıkarılmasını istedi. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden duruşmayı takip eden bir grup avukat da mahkemenin kararına tepki göstererek, “Davanın takipçisi olacağız” dediler. Zanlılar ise ifadelerinde suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

Kütahya’da da 10 köpeği zehirlediler

Kütahya Tavşanlı’nın Akçaşehir köyünde de kepçe operatörü Hüsnü Çetin’in (34) beş yıldır baktığı 10 köpeği zehirlenerek öldürüldü. Büyük üzüntü yaşayan Çetin, durumu jandarmaya haber verdi. Köye gelen jandarma ekibi, köpekleri zehirleyenleri bulmak için çalışma başlattı.