Gündem Türkiye Taşkömürü kura sonuçları açıklandı mı? (TTK işçi alımı)

Türkiye Taşkömürü kura sonuçları açıklandı mı? (TTK işçi alımı)

02.03.2019 - 11:36 | Son Güncellenme:

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 1000 personel alımı için kuralar yapıldı. Personel alımı için başvuran on binlerce aday sonuçları bekliyor. Bartın ve Karabük'te kura çekilişi sona erdi. Peki TTK kura sonuçları açıklandı mı?

Türkiye Taşkömürü kura sonuçları açıklandı mı (TTK işçi alımı)

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na alınacak olan 1000 personel alımı için kura çekimi 2-3 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kura çekilişi Zonguldak, Bartın ve Karabük olmak üzere üç ilde eş zamanlı olarak başladı. Karabük ve Bartın'da kura çekilişi tamamlandı.

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İşçi Alımı Kura Çekimi için Zonguldak Site Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan Bakan Selçuk, hükümet ve bakanlık olarak çalışan her işçinin hakkını, hukukunu gözeterek hareket ettiklerini ve bu anlayışla asgari ücreti 2019 yılı için yüzde 26 artırarak net 2 bin 20 lira olarak belirlediklerini anımsattı.

Yine 2014'te yaptıkları düzenlemeyle yer altında çalışan işçilere yönelik ödenecek ücretin, asgari ücretin iki katından az olamadığını ifade eden Selçuk, "Böylece yeraltı maden işçilerimizin net asgari ücretleri 4 bin 41,50 liraya yükselmiş oldu. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım, işçilerimiz ve işverenlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

KURA ÇEKİMİ NERELERDE YAPILIYOR?

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinin yeraltı işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde “Pano-ayak üretim işçiliği” sanatında çalıştırılmak üzere, Noter tarafından yapılacak olan kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanacak olan ASIL ve YEDEK adayları tespit etmek amacıyla ;

Zonguldak 700 işçi alımı için; 02 - 03 Mart 2019 tarihlerinde saat 10.00’da kamuoyuna ve basına açık olarak Zonguldak Site (Bahçelievler) Spor salonunda Zonguldak 1. Noteri tarafından yapılacak.

Bartın 200 işçi alımı için; 02 - 03 Mart 2019 tarihlerinde saat 10.00’da kamuoyuna ve basına açık olarak Bartın Kültür Merkezi salonunda Bartın 3. Noteri tarafından yapıldı.

Karabük 100 işçi alımı için; 02 - 03 Mart 2019 tarihlerinde saat 10.00’da kamuoyuna ve basına açık olarak Karabük Nikah salonunda Karabük 4. Noteri tarafından yapıldı.

BARTIN VE KARABÜK'TE KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'ne alınacak 200 maden işçisi için Bartın Kültür Merkezi'nde kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Bartın Valisi Sinan Güner, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, işçi adayları ve yakınları katıldı. 200 asil, 200 yedek işçi adayının belirleneceği kura çekimi yapıldı.

Haberin Devamı

Karabükte ise Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirilen kura çekiminde kürelerin başına geçen Karabük Valisi Fuat Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, ilk 20 kişiyi belirledi. 100 asil, 100 yedek işçi adayı kura çekimi ile belirlendi.

KURA SONUÇLARI BELLİ OLDUKTAN SONRA...

Kura çekimi sonucunda ASIL olarak belirlenen adaylar; Kurumumuzca sevk edilecekleri hastaneler tarafından TTK Beden Gücü Yönergesinin hükümlerine göre yapılacak olan sağlık muayeneleri sonucunda alacakları “Yeraltında pano-ayak üretim işçiliği sanatında çalışır” kararlı İlk İşe Giriş Sağlık Raporlarını almalarına müteakip işe başlatılacak olup, “çalışır” kararı alamayan adayların yerine ise YEDEK adaylar sıra ile çağrılarak hastaneye sevk edileceklerdir.