Gündem Türkiye yeni yıla karlı girecek

Türkiye yeni yıla karlı girecek

31.12.2008 - 10:24 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin büyük bir bölümü yeni yılı karla karşılayacak. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak.

Türkiye yeni yıla karlı girecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Haberin Devamı


Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de kuvvetli olarak esecek.

-BÖLGELERDE HAVA-

Marmara Bölgesi: Çok bulutlu, doğusu ( İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Yalova ve Bilecik)aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile bölgenin güneydoğusunda (Bilecik, Bursa, Balıkesir) buzlanma ve don olayı görülecek.
Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, Kütahya çevreleri çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan (Poyraz) kuvvetli olarak esecek.
Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Ankara ve Eskişehir çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri (Zonguldak, Bartın, İnebolu ve Sinop)ile sabah ilk saatlerde bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Kıyılarında hafif olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, kıyıları ile Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kıyılarında hafif olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.
Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli olacak. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu (Batman, Mardin ve Siirt çevreleri) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
Yağışların; Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

Haberin Devamı

ORTA KARADENİZ KARA TESLİM

Haberin Devamı

ORTA Karadeniz Bölgesi'ni 3 gündür etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.
Kar kalınlığı Samsun kent merkezinde yaklaşık 10 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 50 santimetre oldu. Fırtına nedeniyle kent merkezinde zaman zaman elektrik kesintileri olurken, belediyeden anons yapılarak vatandaşlardan özel araçlarıyla mecbur kalmadıkları sürece trafiğe çıkmamaları istendi.
Samsun’da 341, Sinop 246, Ordu’da 261 ve Amasya’da 13 olmak üzere Orta Karadeniz’de toplam 861 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer kapalı köy yollarını açmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Sinop- İstanbul bağlantısını sağlayan Sinop- Boyabat-İstanbul karayolunun Dranaz mevkiinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Bölgede sürekli tuzlama çalışması yapılmasına rağmen ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.
Çorum’da ise kar yağışından çok soğuk etkili oldu. Şehir merkezindeki Ulu Cami’nin şadırvanındaki musluklar soğuktan dondu. Abdest almaya gelen cemaat suyun akmadığını görünce, piknik tüpü ateşiyle musluklardaki buzu eritmeye çalıştı.

Yazarlar