Gündem Tutuklandılar

Tutuklandılar

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Pendik’te trafikte tartıştıkları hamile ve eşinin otomobiline saldıran baklavacı kardeşler, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırganlar tutuklanarak cezaevine gönderildi

Tutuklandılar

İstanbul’da Seydioğlu Baklava A.Ş.’nin sahipleri Hasan Sel ve kardeşi Hüseyin Sel, önceki gün, Pendik’te D-100 karayolunda yedi aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve eşi Yunus Emre Bahçıvan’ın bulunduğu otomobilin önünü keserek saldırıda bulunmuştu. Tepkiler üzerine savcılık, Sel kardeşler hakkında soruşturma başlattı. İfade vermek için dün Pendik Şehit Gözalıcı Polis Merkezi’ne gelen Hasan ve Hüseyin Sel, burada merkezin amiri tarafından kapıda karşılandı. Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. Hasan Sel “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, Hüseyin Sel de “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” ve “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. Aynı zamanda araç sürücüsü Hüseyin Sel’e bin 110 TL para cezası kesilerek ehliyetine el konuldu.

Haberin Devamı

‘Özür dileyelim’

Hasan Sel karakolda şöyle ifade verdi: “Kastamonu’da yaşayan annemiz rahatsızlanınca aniden yola çıktık. Yolda, Yunus Emre Bahçıvan’ın kullandığı araç, aniden aracımızın önüne doğru geldi. Ani fren yapıp durduk. Bir hasar oluşmadığı için yola devam ettik. Araç, sağ tarafımızdan emniyet şeridini de kullanarak yanımıza geldi. Kendi aracının sol tarafı ile bizim aracımızın sağ tarafına yaklaşarak aynamıza çarptı. Aracın şoförü bize küfür etti ve dur işareti yaptı. Acelemiz olduğu için devam ettik. Sonra arkamıza geçerek bize çarptı. Bu aracımıza üçüncü çarpmasıydı. Aracımızdan indiğimizde el hareketleri yapmaktaydı. Yanına geldiğimde camı açmasını istedim, açmadı. Ben de istem dışı aynasını kırdım. Sonra aracın üzerinden geçmek zorunda kaldım. Bu geçiş esnasında kaputun üstüne bastım.”

Haberin Devamı

Ağır tahrik altında kaldıklarını söyleyen Hüseyin Sel de “Biz de araç sürücüsünden şikayetçiyiz” dedi. Savcılıkta şikayetlerini geri çeken kardeşler, Bahçıvan çiftinin uğradığı zararı gidermek ve özür dilemek istediklerini söyledi. Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler mahkemede tutuklandı.

‘Bebeğimiz için çok endişelendik’

Saldırıya uğrayan Ayfer - Yunus Emre Bahçıvan çifti dün hastanede kontrolden geçti. Bebekleri için çok endişelendiklerini söyleyen Yunus Emre Bahçıvan, “Eşimin kontrolleri devam edecek. Takip altında. Panik atak ve strese dayalı sıkıntı yaşadığımızı söyledi doktorlar. Gereken ilaçları alacağız. Umarız adalet yerini bulur, cezalandırılması yapılır. Şu an bebek hareket halinde” dedi. Ayfer Bahçıvan’ın daha önce üç kez düşük yaptığı, bu nedenle dördüncü hamileliğinin aile için çok önemli olduğu belirtildi.

Tokalaştığı için görevden alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ifade vermek için Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi’ne gelen
Sel kardeşleri kapıda karşılayan polis merkezi amirinin görevden alındığını ve hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tutuklandılar

Ünlü baklavacıyla davalık

Kamuoyunda büyük tepki çeken olayda ismi geçen baklavacı Seydioğlu Firması’nın, ünlü baklavacı Gaziantepli Seyidoğlu Baklavaları ile mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Ünlü baklavacı şikayet dilekçesinde, Seydioğlu Baklavaları’nın, kendi markalarını ayırt edilemeyecek şekilde kullandığını belirtirken, tüketicinin yanıltıldığını bildirdi. Soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda da bu tarz kullanımın ‘haksız rekabete sebebiyet verir’ nitelikte olduğu kaydedildi. Gaziantepli Seyidoğlu Firması, bu nedenle ihtiyati tedbir kararı uygulanarak markalarına yapılan tecavüzün ve haksız rekabetin durdurulmasını istedi.