Gündem Tuzla’da yine kimyasal panik

Tuzla’da yine kimyasal panik

27.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tuzla İçmeler Mahallesi’ni dün sabah saatlerinde etkisi altına alan yoğun koku nedeniyle vatandaşlar hemen yetkilileri aradı.

Tuzla’da yine kimyasal panik

Bölgeye gelen AFAD, AKOM, İGDAŞ, itfaiye, polis ve zabıta ekipleri inceleme başlattı. Kokunun Aysun Sokak’ta kapağı açılmış bir rögardan geldiğinin tespit edilmesi üzerine önce kordon altına alınan bölgede ölçümler yapıldı. İlk etapta insan sağlığını tehdit eden bir bulguya rastlanmadı.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, üç vatandaşın koku nedeniyle rahatsızlanarak hastanede kontrol altına alındığını belirtti. Bölgede incelemelerin sürdüğünü anlatan Yazıcı, “İşin sorumlularını arıyoruz. Sabotaj şüphesi var. Çünkü bir rögar kapağı açılıyor ve içine bir madde dökülüyor. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Bunun bir komplo olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

‘Evde duramıyoruz’

Konunun kaynağının evsel veya kimyasal atık olabileceği üzerinde durduklarını belirten AFAD yetkilileri de, ölçümlerde hidrojen sülfür değerlerinin yüksek çıktığını belirttiler. Vatandaşlar ise kokunun etkisiyle evlerinde duramadıklarını anlattı. Mahalle sakinlerinden Sacit Ermek, “Kokuyu alır almaz kendimizi sokağa attık. Çok tedirginiz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla’daki kokuya ilişkin, “çevreyi kasten kirletme” suçundan soruşturma başlattı. Savcılık, kokudan etkilenerek hastaneye kaldırılan iki çocuğun tedavilerinin ardından taburcu edildiğini de açıkladı.