Gündem TYT, AYT, YDT sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS hangi gün yapılacak?

TYT, AYT, YDT sınav giriş belgesi nasıl alınır? YKS hangi gün yapılacak?

13.06.2019 - 09:53 | Son Güncellenme:

2019 (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için heyecan dorukta. ÖYSM tarafından gerçekleştirilecek ve binlerce üniversite öğrencisi adayının şansını deneyeceği zorlu sınav öncesi en çok merak edilen TYT, AYT, YDT sınav giriş belgesi nasıl alınır ve YKS hangi gün yapılacak sorularının cevaplarını bir araya getirdik. İşte ayrıntılar...

TYT, AYT, YDT sınav giriş belgesi nasıl alınır YKS hangi gün yapılacak

YKS sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca öğrenci ve ailesini yakından ilgilendiren Üniversite sınavı için artık çok kısa bir süre kaldı. Bir yılı aşkın süredir hayalini kurdukları üniversitede eğitim alabilmek için çalışan adaylar üç farklı oturumda gerçekleştirilecek olan YKS sınavında ter dökecek. Peki YKS sınav giriş belgeleri nasıl sorgulanır?

Haberin Devamı

TYT, AYT, YDT SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

TYT, AYT, YDT sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından yayımlandı. Adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden sınav giriş belgelerine ulaşabilecek. Adayların TC kimlik numarası ve şifre girdikten sonra sisteme erişim sağlayabilecek.

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT):

YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 2018-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylar hariç
diğer tüm adaylar için zorunludur. 2019-TYT’ye girmek isteyen adaylar, “Temel Yeterlilik Testi (TYT)” seçeneğini işaretleyecekler, 2018-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2019-TYT’ye girmek istemeyenler ise bu seçeneği boş bırakacaklardır. 2018-TYT puanı 200 ve üzeri olan adaylardan 2019-TYT’ye girmek istemediği için bu seçeneği boş bırakan adaylar, istedikleri takdirde, başvuru süresi içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak bu seçeneği işaretleyebilecekler, daha sonra süresi içinde gerekli sınav ücretini (50,00TL.) yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların TYT ile ilgili bilgileri sistemden silinecektir.

Haberin Devamı

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT):

2019-AYT’ye de girmek isteyen adaylar, “Alan Yeterlilik Testleri (AYT)” seçeneğini işaretleyecekler, AYT’ye girmek istemeyen adaylar bu seçeneği boş bırakacaklardır. AYT’ye girmek istemediği için bu seçeneği boş bırakan adaylar, istedikleri takdirde, başvuru süresi içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak bu seçeneği işaretleyebilecekler, daha sonra süresi içinde gerekli sınav ücretini (50,00TL.) yatırarak başvurularını
tamamlayacaklardır. Süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların AYT ile ilgili bilgileri sistemden silinecektir.

DİKKAT: 2019-YKS’de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir programa yerleşmek isteyenlerin (2018- TYT puanı 200 ve üzeri olsa bile) 2019-AYT ve/veya 2019-YDT oturumlarına başvuru yaparak katılmaları zorunludur.

Haberin Devamı

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT):

2019-YDT’ye de girmek isteyen adaylar, “Yabancı Dil Testi (YDT)” seçeneğini işaretleyeceklerdir. YDT’ye girmek istemeyen adaylar, “Yabancı Dil Testi (YDT)” seçeneğini boş bırakacaklardır. YDT’ye girmek istemediği için bu seçeneği boş bırakan adaylar, istedikleri takdirde, başvuru süresi içinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak bu alanda değişiklik yapabileceklerdir. Bu değişikliği yaptıktan sonra süresi içinde gerekli sınav ücretini (50,00TL.) yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adayların YDT ile ilgili bilgileri sistemden silinecektir.

DİKKAT: 2019-YKS’de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir programa yerleşmek isteyenlerin (2018- TYT puanı 200 ve üzeri olsa bile) 2019-AYT ve/veya 2019-YDT oturumlarına başvuru yaparak katılmaları zorunludur.