Gündem Üç çocuk ‘aile içi şiddet’ten kaçtı

Üç çocuk ‘aile içi şiddet’ten kaçtı

03.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un Avcılar ilçesinde, 4 gün önce kaybolan Batuhan D. (17), Berfin Nazlı B. (13) ve Ömer Berkay B. (14) Tokat’ın Zile ilçesinde bulundu. İfadelerinde aile içi şiddetten kaçtıklarını söyleyen çocuklar savcılık talimatıyla Sevgi Evleri’ne yerleştirildi.

Üç çocuk ‘aile içi şiddet’ten kaçtı

28 Mayıs günü evlerinden çıkan ve bir daha dönmeyen çocuklar için polise başvuran aileler, ayrıca bir televizyon programına da katılarak yardım istedi. Yapılan araştırma sonucunda 3 çocuğun, kışları İstanbul’da, yazları ise Zile’de oturan kağıt toplayıcısı G.Y. (44) isimli kişinin yanına gittikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Otobüsle geldiler

G.Y.’nin yanından alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen çocukların verdikleri ifade de aile için şiddet nedeni ile evden ayrıldıklarını söyledikleri öğrenildi. Çocukların salı günü otobüsle Zile’ye geldikleri belirlendi. İstanbul’dan tanıdıkları G.Y.’nin yanına geldiklerini ifade eden çocuklar, başlarına herhangi kötü bir şey gelmediğini anlattı.

Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, çocukların sağlıklı olduğunu belirterek, “Çocuklar Sevgi Evleri’ne yerleştirildi. Aileleriyle görüşeceğiz, görüşmeler sonucu vermemiz gerekiyorsa çocukları ailelerine teslim edeceğiz” ifadesini kullandı.

Duygusal anlar

3 çocuktan 2’si kente gelen ailelerine teslim edildi. İstanbul’dan gelen aileler, Sevgi Evleri’ne yerleştirilen Berfin Nazlı B. ve Ömer Berkay B.’yi teslim aldı. Oğluyla kucaklaşması sırasında duygusal anlar yaşayan baba Vasfi B., Artık umutlarımızı kesmiştik. Ya ölüsü ya dirisi dedik. Allah, yardımcımız çok şükür” dedi. Ailesinin yanına dönmek istemediğini söyleyen Batuhan D.’yi almaya ise ailesinden kimse gelmedi. Çocuğun yurtta kalmaya devam edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Çocukları Zile’ye getirdiği belirlenen ve gözaltına alınan Garip Y. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. l FATİH YILMAZ Tokat DHA