Gündem Uğur Koleji öğrencileri geleceklerini kodluyor

Uğur Koleji öğrencileri geleceklerini kodluyor

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uğur Koleji, teknoloji çağına kolaylıkla uyum sağlayabilecek ve gelecekte iş kaygısı yaşamayan çocuklar yetiştirmeyi hedefliyor.

Uğur Koleji öğrencileri geleceklerini kodluyor

Florya’daki kampüsünü bu kapsamda son teknolojilerle donatan kolej, Bilişim Garajı Akademisi ile işbirliği yaparak eğitim programına kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarımı dâhil etti. Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Cihaz Tasarım derslerinde öğrencilere kodlama, web tasarımı, elektronik ve robotik tasarım becerilerinin kazandırıldığı eğitimlerden anaokulu öğrencileri, ilkokul 1. sınıftan 6. sınıfa kadar olan öğrenciler ve 9. sınıf öğrencileri faydalanıyor.

HTML, HTML5, CSS ve Java Script programlarını öğrenerek web sayfası hazırlayabilecek düzeye erişen öğrenciler aynı zamanda sınıf yönetimi için Class Dojo, geri bildirim için kahoot ve plickers, afiş tasarımları için Canva, animasyon için PowToon web 2.0 araçlarını kullanıyor.

3 boyutlu tasarım dersi de alan öğrenciler, özel hazırlanan yazılımı kullanarak çeşitli geometrik şekiller üretip 3 boyutlu çizimler gerçekleştiriyor. Akıllı Cihaz Tasarımı dersinde ise sensörleri, mikro denetleyicileri, motorları ve ledleri kullanarak etraflarındaki her objeyi nasıl akıllı hale getirebileceklerini öğreniyorlar.

İlköğretim öğrencileri elektronik devre elemanlarından oluşan set sayesinde onlarca farklı devre kurup enerjinin harekete, farklı seslere ve ışığa dönüştüğü eğlenceli tasarımlar gerçekleştirirken lise öğrencileri de elektronik devreler geliştirerek gereken kodlarla istediği sistemi çalışır hale getirebiliyor.