Gündem Uluslararası Hrant Dink ödülü sahiplerini buldu

Uluslararası Hrant Dink ödülü sahiplerini buldu

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından, her yıl adına düzenlenen Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’ndadüzenlenen törenle sahiplerine verildi. Geceye Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, CHP Milletvekili Altan Tanrıkulu ve yazar Murathan Mungan’ında bulunduğu birçok davetli katıldı.

Uluslararası Hrant Dink  ödülü sahiplerini buldu

Gecenin ilk ödülü ülkesi Malavi’de erken yaşta evliliklere neden olarak gösterilen ekonomik sıkıntıları aşmak için çabalayarak yoksul ailelerin kız çocuklarının okul masrafları için fon yaratılmasını sağlayan, verdiği mücadele ile birçok çocuğun hayatını değiştiren Theresa Kaçindamoto aldı. Kaçindamoto şunları söyledi: “Nihai amacıma ulaşabilmek için, yani Malavi’de çocuk evliliklerinin kazınması, tüm çocuklara eşit eğitim imkanı verilmesi için güçlü bir şekilde durmam gerektiğini biliyorum. Hala yapacak çok işimiz var. Ben buna hazırım” diye konuştu.

İkinci ödül ise tarafsızlığı, insan hakları konusundaki duyarlılığı ile bölgede bir rol modeli oluşturan Diyarbakır Barosu’na verildi. Diyarbakır Barosu adına ödülü Rakel Dink ve Murathan Mungan’dan Ahmet Özmen aldı. Ödül töreni sahnede fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.