Gündem Üniversitelere sözleşmeli öğretim üyeliği

Üniversitelere sözleşmeli öğretim üyeliği

17.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, muayenehanesi olan ya da başka bir yerde çalışan öğretim üyeleri için üniversitelerde sözleşmeli öğretim üyeliği statüsüne geçileceğini söyledi.

Üniversitelere sözleşmeli öğretim üyeliği

YÖK ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucu yeni yapılacak düzenleme ile “Tam Günden ayrılıp dışarı giden doktorların saat ücreti karşılığında üniversitede ders vermeleri, asistan yetiştirmeleri söz konusu” diyen Özcan, “Buna göre, saat ücreti 300 TL. Ancak 600 TL’ye kadar çıkabilir. Bir öğretim üyesi haftada 10 saatten ayda en fazla 40 saat çalışabilecek” dedi.
Özcan, “Tam Gün” yasası ve son olarak çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) sonrasında üniversite hastanelerinde görev yapan öğretim üyelerinin durumu, üniversite hastanelerinin yaşadığı sıkıntılar ve bu konularda yeni yapılacak düzenlemeyle ilgili bilgi verdi.
Özcan, son çıkan KHK ile hekimlere iki yıl ücretsiz izin hakkı verildiğini ancak yeni düzenleme ile bunun kalkacağını belirterek, bu düzenlemenin yerine sözleşmeli statü getirileceğini söyledi. Bunun “akademik camia için hayırlı bir şey olacağı” değerlendirmesinde bulunan Özcan, “Sözleşmeli statüde çalışacak öğretim üyelerinin üniversite rektör, dekan, dekan yardımcısı gibi idari görev yapmaları da sözkonusu değil. Onlardan sadece hizmet alınacak” dedi.