Gündem Üst düzey emniyet yetkilisi: Yüzde 99 yaşamıyor

Üst düzey emniyet yetkilisi: Yüzde 99 yaşamıyor

11.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, 9 gündür haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, ‘yüzde 99 hayatta olmadığını’ söyledi. Emniyetin Kaşıkçı’nın cesedine ulaşmaya çalıştığı belirtilirken, konsolosluğun binada Luminal ve olay yeri incelemesine izin vermek istemediği öne sürüldü.

Üst düzey emniyet yetkilisi: Yüzde 99 yaşamıyor

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na gittikten sonra bir daha haber alınamayan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın akıbetiyle ilgili endişeler sürerken emniyet, Kaşıkçı’nın öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruyor. Üst düzey bir emniyet yetkilisinden alınan bilgiye göre, Kaşıkçı, “yüzde 99 yaşamıyor.”


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerince 9 gündür sürdürülen çalışmalar doğrultusunda Kaşıkçı’nın öldürüldüğü kanaati üzerinde duran ekiplerin, cesede ulaşma çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed El Katibi’nin konsoloslukta kaba aramaya izin verdiği, Luminal ve olay yeri incelemesine ise karşı çıktığı öğrenildi. Ancak polisin inceleme ve arama için konsolosluk binasına girişinin an meselesi olduğu öğrenildi.

Operasyon timi

Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün Suudi Arabistan’dan iki jetle İstanbul’a gelen 15 kişilik ekibin ise, Suudi istihbaratı GIP’in üyeleri olduğu tespit edildi. Emniyetin yaptığı istihbari çalışmalarda, Kaşıkçı ile eş zamanlı sürede konsoloslukta bulunan 15 kişilik ekibin, cinayeti işlediği bilgisine ulaşıldı. Aralarında Suudi Arabistan Adli Tıp Başkanı’nının da bulunduğu ekibin, Kaşıkçı’nın konsolosluğa girmesinden iki saat sonra camları siyah film kaplı araçlarla çıkarak konsolosluk rezidansına gittiği ve oradan da 4 günlüğüne rezervasyon yapılan odalarında kalmayıp, apar topar geldikleri özel uçaklarla akşam 17.30 sırlarında ülkelerine geri döndükleri belirlendi.

Üst düzey emniyet yetkilisi: Yüzde 99 yaşamıyor

Konsolosluğa girdiler

Öte yandan salı günü 13.14’de konsolosluğa giriş yapan Kaşıkçı’dan 2 saat sonra, kısa aralıklarla peş peşe çıkış yapan 6 araçtan 2’sinin konsolosluk yerleşkesinden 300 metre ileride bulunan konsolosluk resmi konutuna giriş yaptığı ve araçlardan birisinde derdest edilmiş Kaşıkçı’nın bulunduğu ileri sürüldü.

Ekipteki 15 kişiden 8’inin kimlik bilgilerine de ulaşıldı. 8 kişinin Muhammed Saad H. Alzahrani, Thaar Ghaleb T. Alharbi, Mustafa Muhammed M. Almadani, Meshal Saad M. Albostani, Waleed Abdullah M. Alsehri, Salah Muhammed A. Tubaigy, Mansur Othman M. Abahüseyin, Naif Hassan S. Alarifi olduğu belirtildi.

Üst düzey emniyet yetkilisi: Yüzde 99 yaşamıyor

Sırrı akıllı saat çözebilir

Reuters haber ajansı, Cemal Kaşıkçı ile ilgili ilginç bir ayrıntı paylaştı. İki Türk yetkiliye dayandırılan haberde, Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girerken kolunda siyah bir Apple Watch saat bulunduğunu belirtti. Kaşıkçı, binaya girerken telefonunu nişanlısı Hatice Cengiz’e bırakmış, başına bir şey gelmesi durumunda da araması gereken kişileri bildirmişti. İki Türk yetkili, Kaşıkçı’nın binadan çıktığında da kolundaki saatin telefonu ile irtibata geçtiğini söyledi. Bu iddia konsolosluktan çıkan araçlarla Kaşıkçı’nın binadan çıkarıldığı ihtimalini güçlendiriyor.