Gündem Usta sanatçıların eserleri müzayedede

Usta sanatçıların eserleri müzayedede

11.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antik A.Ş. tarafından 17 Mart’ta düzenlenecek müzayedede Abidin Elderoğlu’ndan Erol Akyavaş’a usta isimlerin eserleri sanatseverlere sunulacak. Müzayedede Fahrelnissa Zeid’in ‘Halil Efendi’ tablosu da ilk kez satışa çıkacak.

Usta sanatçıların eserleri müzayedede

Artam Antik A.Ş., 17 Mart 2018’de gerçekleştireceği ‘Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi’yle çok sayıda önemli eseri sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyor. Türkiye’den çağdaş sanatçılarının yer aldığı müzayedede Erol Akyavaş, Fahrel Nisa Zeid, Burhan Doğançay, Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Ferruh Başağa, Ömer Uluç, Adnan Çoker ve Orhan Peker’in aralarında bulunduğu sanatçıların tabloları satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Resim sanatının Türkiye’deki en özgün isimleri arasında yer alan Erol Akyavaş’ın ‘Delenda est Chartago’ isimli 1981 tarihli tuval üzerine yağlı boya tablosu müzayedede yer alan eserler arasında. Tablo, 500 bin TL açılış fiyatı ile müzayedeye çıkıyor. Müzayede evi tabloyla ilgili olarak, “M.Ö. 2. Yüzyılda Romalı devlet adamı Marcus Cato’nun ünlü “Kartaca Yıkılmalı” sözü ve fikri sonunda düşen Kartaca şehrini konu alan eser 1982 yılında Berlin Ubersee Müzesinde sergilenmişti. Galeri Nev İstanbul’un kurucusu Haldun Dostoğlu satışa sunulan eser için “Sanatçının mimari ve entelektüel yönünü yansıttığı, İslami motiflere geçmeden önce çalıştığı en önemli eserlerinden biridir” diyor. Tarihsel, geometrik ve soyut imgelerin sonsuz bir derinlik içinde tuvale yayılarak Roma imparatorluğunu sembolize eden büyük gölgenin altında toplandığı kompozisyon sanatçının en değerli eserleri arasında gösteriliyor” bilgilerini veriyor. Müzayedede ayrıca Erol Akyavaş’ın ‘Karahisari’, ‘Çadırlar’ ve ‘Oda’ isimli tabloları yer alıyor.

Haberin Devamı

Usta sanatçıların eserleri müzayedede
350 bin TL açılış fiyatı

Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında Fahrelnissa Zeid’in ünlü eseri ‘Halil Efendi’ ilk kez müzayedeye çıkacak. Sanatçının lezzetli yemekler ile hatırlanan aşçı Halil Efendi’yi resmettiği tablosu İstanbul Modern’de 2006 yılında ‘Gökkuşağında İki Kuşak’ adlı retrospektif sergide yer almıştı. Eser, 350 bin TL açılış fiyatı ile müzayedede olacak.

Mübin Orhon’un 1963 tarihli soyut çalışması, Selim Turan’ın eserleri, Burhan Doğançay’ın ‘Duvarlar’ ve ‘Kurdeleler’ konulu eserleri, Ömer Uluç’un dört tablosu da satışa sunulacak eserler arasında yer alıyor. Adnan Çoker bir seçki ile müzayedede yer alırken, Abdurrahman Öztoprak ve Komet imzalı eserler de satışa sunulacak.

Abidin Elderoğlu, Zeki Faik İzer, Cevat Dereli, Mehmet Güleryüz, Avni Arbaş, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun aralarında olduğu sanatçıların da eserleri sunuluyor. Füreya Koral, Cihat Burak, Alev Ebuzziya imzalı seramik çalışmalarda ilk kez müzayedede. Müzayedede güncel sanatçılar için de özel bir bölüm hazırlanmış; Azade Köker, Kemal Önsoy, Kezban Arca Batıbeki, Haluk Akakçe, Ekrem Yalçındağ, Burcu Perçin, Resul Aytemur gibi önemli sanatçıların eserleri yine müzayedede ilk kez satışa sunulan eserler arasında.

Haberin Devamı

Satışa sunulacak eserler 17 Mart’a dek Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir. Olgaç Artam tarafından yönetilecek müzayede 17 Mart Cumartesi saat 15.00’te Antik Palace’da olacak. Ayrıntılı bilgi isteyenler www.artam.com sitesine ve (0212) 236 24 60 telefon numarasından müzayede evine ulaşabilir.