Gündem ‘Üzmeyin üzülmeyin öldürerek ölmeyin’

‘Üzmeyin üzülmeyin öldürerek ölmeyin’

01.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK ve PJAK’lı mahkumların süresiz, dönüşümsüz sürdürdüğü açlık grevlerinde bugün 51. güne girildi

‘Üzmeyin üzülmeyin öldürerek ölmeyin’

Abdullah Öcalan’a yönelik tecritin kaldırılması, ana dilde eğitim ve savunma talepleriyle başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek için Vedat Türkali’nin çağrısı ile bir araya gelen sanatçılar bugün saat 13.00’da Taksim Gezi Parkı’ndaki merdivenlerde buluşacak.
Aralarında Murathan Mungan, Orhan Alkaya, Nur Sürer, Kardeş Türküler, Aytaç Arman, Altan Erkekli, Hüseyin Karabey, Ferhat Tunç, Füsun Demirel, Şebnem Sönmez, Erkan Can gibi sanatçıların bulunduğu grubun duyurusu şöyle: “Bilinebilen zamanlardaki en masum taleplere, sınır tanımaz kibrinizle karşı koyuyorsunuz. Bu yeteneğinizi marifet sayıyorsunuz. İnsan ölümleri kibrinizi okşayan bir sevince dönüşmesin. Yıllar boyu yürütülen inkâr politikalarının aleti olmaya bir son verin. Hiçbir zaman hiçbir iktidar bu kadar az ve bu denli somut taleple karşılaşmadı. Bu talebi karşılayın. Kendinizi bu kadar çok sevmeyin. Biraz da insanı sevin. İnsanın direnme gücü karşısında ayakta kalabilen hiçbir iktidar yok. İnsan olmanın korkutucu bir tarafı yok. Tutsaklara kulak verin. Vücudunu açlığa yatırmış her insan, insanlığın direnci ya da ölümüdür. Üzmeyin, üzülmeyin. Öldürerek ölmeyin.”
Ayrıca, ‘Ölüm haberi yapmak istemiyoruz’ başlıklı bir metin yayınlayan ‘Dışarıdaki Gazeteciler’ de, bir günlük açlık grevi yapacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

‘Sözler çok vahim’
Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası açlık grevlerinin 50. gününde hâlâ bakanlığa yaptıkları görüşme taleplerine yanıt gelmediğini belirterek, dün şu açıklamayı yaptı: Başbakan’ın ‘Aç kalan falan yok, herkes her şeyi yiyor’ sözlerini fevkalade vahim buluyoruz. Açlık grevlerinin hiç kimsenin bedenine ve yaşamına zarar vermeden çözülmesi kuşkusuz ki herkesten önce biz hekimlerin temennisidir.”