Gündem V harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir?

V harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir?

18.04.2018 - 17:44 | Son Güncellenme:

Hastalıkların sayısı tam olarak belirlenememiştir. Birçok hastalık mevcuttur ve bu hastalıklar için birçok tedavi yöntemi vardır. Tıbbi kayıtlara göre v ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir? Kaç tane vardır?

V harfi ile başlayan rahatsızlıklar nelerdir

V İle Başlayan Rahatsızlıklar Nelerdir?

Haberin Devamı

Hastalık, birçok kişinin karşılaşmak istemediği bir durumdur. Ancak zaman zaman mikroplarla baş edemeyip vücudumuzun yenik düştüğü olabilmektedir. Bütün rahatsızlıkları tek listede toplamak ne yazık ki mümkün değildir. Bu listede v harfi ile başlayan rahatsızlıkları ele alacağız. Belirtilerinden ve tedavi yöntemlerinden kısaca bahsedeceğiz.

Verem: Diğer adıyla tüberküloz hastalığı, bulaşıcı ve tehlikeli bir rahatsızlıktır. Ancak tedavi sürecine başlandıktan sonraki dört haftadan itibaren rahatsızlık, bulaşıcı olmayan özelliğini kaybeder. Genelde akciğere bulaşıp, zamanla bütün vücuda yayılır. Solunum yolu ile bulaşır. Kronik rahatsızlıklara sahip insanların yakalanma riski daha yüksektir. Dünya üzerinde 2 milyar insan, Türkiye’de ise yaklaşık 14 milyon kişi veremle savaşmaktadır. En bilinen belirtileri; yoğun öksürük, balgam, hâlsizliktir. Tedavi başlangıcında ilaç verilmektedir. İlaç dozu hastanın vücut tipine göre değişiklik gösterebilir.

Haberin Devamı

Veba: Kara ölüm adıyla anılan bir hastalıktır. Bulaşıcıdır. Geçmiş yıllarda bu rahatsızlık yüzünden dünya nüfusu büyük kayıp vermiştir. Pire ve farelerden bulaşır. Rahatsızlığa yakalanan birçok hayvan da yaşamını yitirmiştir. Belirtileri; baş ağrısı, eklem ağrıları, kusma, titreme, ateş ve ishaldir. Tedavisi mümkündür. Veba hastalığına yakalanan insanların, hijyenik ortamlarda bulunmaları çok önemlidir.

Varis: Damarlarda oluşan şişlikler sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık türüdür. Oluşan şişlikler vücuda ağrı verir. Varis hastalığı, 3 tiptir. Büyük, orta ve kılcal varisler. İlk belirtileri hafif ağrılar şeklinde başlar. Zamanla kaşıntı ve şişlik oluşur. Bu kaşıntılar ilerleyen dönemde yerini yaralara bırakabilir. Özellikle gece döneminde yoğun ağrılar olur. Çok sık ayakta durmamak gerekir. Varis rahatsızlığının en kurtarıcı çözümü, varis çorabıdır. Son dönemde genel olarak kullanılan tedavi yöntemi lazerdir.

Vertigo: Diğer adı baş dönmesidir. Dengesizlik ve halsizlik gibi belirtileri vardır. Stresten uzak durulması gerekir. Nedenlerine bağlı olarak tedavileri değişir. Her baş dönmesi Vertigo değildir. Alkol ve sigaradan uzak durulması gerekir. Tanısı çabuk koyulmaz. Vertigonun altında pek çok sebep yer alabilir. Bu sebepler tümör ise ameliyat gerekir.
Tüm hastalıkların tedavi yöntemi için mutlaka uzman bir hekime danışılmalıdır.