Gündem Vakit bu kez Bakan Günay’ı hedef aldı

Vakit bu kez Bakan Günay’ı hedef aldı

15.07.2009 - 01:23 | Son Güncellenme:

Topkapı Sarayı’ndaki İdil Biret konserinde şarap servisi yapılacağı haberini tartışmalı şekilde gündeme taşıyan Vakit gazetesi, bu kez Alperen Ocakları üyelerinin protestosuna sert tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı hedef aldı.

Vakit bu kez Bakan Günay’ı hedef aldı

Gazete, sürmanşetten “İlkel yaratığa öfke” başlığıyla verdiği haberde, “Haddini aşan Kültür Bakanı” diye yazdı. Gazete, Günay’ın tavrı hakkında şu ifadelere yer verdi:
“Kutsal Emanetler’e ev sahipliği yapan ve 24 saat Kur’an-ı Kerim okunan Topkapı Sarayı’nda içkili caz konseri düzenlenmesini protesto eden Alperenler için ‘İlkel yaratıklar’ ifadesini kullanan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a kamuoyundan tepki yağıyor. Günay’ın demokratik bir eylemi barbarlık gibi sunmasına sert tepki gösteren siyasiler, STK temsilcileri ve tarihçiler, ‘Gösterilen tepki konsere değil, Kur’an okunan yerde içki içilmesinedir. Gençlerin gösterdiği tepki, demokratik bir haktır. Bakan’ın ‘ilkel yaratıklar’ sözleri hoş olmayan ve haddini aşan sözlerdir’ diye konuştular.”