Gündem ‘Vatan için gidiyorum senin için döneceğim annem’

‘Vatan için gidiyorum senin için döneceğim annem’

04.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari Şemdinli’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan dün törenle uğurlandı. Şehit Erdoğan’ın evinin önündeki otomobilinin camında, “Vatan için gidiyorum, senin için döneceğim annem” yazısı yürek dağladı

‘Vatan için gidiyorum  senin için döneceğim annem’

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan dün gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

‘Vatan için gidiyorum  senin için döneceğim annem’
25 yaşında şehit olan Erdoğan’ın Bartın’a bağlı Eyüpoğlu köyündeki baba evi yasa büründü. Acı haberin haberin ardından yıkılan şehidin ikiz kardeşi Reyhan Heper ile annesi Elmas Erdoğan güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Bartın Üniversitesi Muhabese Bölümü’nü bitirdikten sonra askere giden Erdoğan’ın tezkere almasına 28 gün kaldığı ifade edildi. Şehidin evinin önünde bulunan kendisine ait otomobilin arka camına “Vatan için gidiyorum, senin için döneceğim annem” yazısı yürek dağladı.

‘Vatan için gidiyorum  senin için döneceğim annem’
Maden işçisi emeklisi olan baba Recep Erdoğan (55), “Dün akşam telefonla annesiyle konuşurken, ‘şehit olabilirim’ demiş, annesi de, ’Öyle söyleme oğlum’ diye cevap vermiş. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na seslenmek istiyorum. Bu Meclisteki teröristleri cezaevine tıksınlar, milletvekillerini tıkarlarsa hakkımı helal ederim, tıkmazlarsa hakkımı helal etmem” dedi.

Haberin Devamı

Şehit Erdoğan’ın cenazesi, Van’daki törenin ardından askeri uçakla Zonguldak’a oradan da Bartın, Kozcağı Beldesi’ne götürüldü. Anne Elmas Erdoğan, oğlunun cenazesinin arkasından giderek ağladı. Şehidin ikizi Reyhan Heper ve kız kardeşi Rukiye Erdoğan da gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi kılınan namazın ardından Eyüpoğlu köyüne götürülerek toprağa verildi.

‘Vatan için gidiyorum  senin için döneceğim annem’
28 günü kalmıştı

Şemdinli’deki aynı saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Muttalip Soylu’nun (21) Niğde’nin Çamardı ilçesine acı haber alaştığında baba Suat Soylu ile anne Zeliha Soylu fenalık geçirdi. Şehidin anne ve babasına hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdühale etti. Bekar ve üç kardeşten 2’incisi olan şehidin tezkeresine de 28 kaldığı öğrenildi.

Şehit Soylu’nun cenazesi uçakla getirildiği Nevşehir’deki Kapadokya Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından karayoluyla memleketi Niğde’nin Çamardı ilçesine uğurlandı. Babaevinde helallik alınmasının ardından cenaze Çamardı Kaymakamlığı önündeki alana getirildi. Buradaki törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi ve köyleri ile birlikte toplam 13 bin nüfusu olan ilçede yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende anne Zeliha ile abla Esma Soylu, askerlerin taşıdığı şehidin fotoğrafını öptü. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Soylu, götürüldüğü Karapınar Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Çukurca’dan acı haber

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde dün sınır hattında arama yapan güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. 6 teröristin öldürüldüğü çatışmada bir Uzman Çavuş Gökhan Aslan’ın (28) da şehit oldu. Şehidin Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki baba evine de ateş düştü. Malatya kent merkezinde oturan şehidin eşi Şaynur ile çocukları Enes ve Melek, askeri yetkililer tarafından Akçadağ ilçesine getirildi. Şehidin annesi Atike Aslan, torunlarına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin kendisi gibi Uzman Çavuş olan ağabeyi Mehmet Aslan’ın da 15 gün önce bölgedeki operasyonlarda yaralandığı ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi. Şehidin cenazesinin bugün toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Birliğinde yaşamını yitirdi

İstanbul Samandıra İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’nda kısa dönem askerlik yapan Eser Akyıl (31), aniden rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Akyıl’ın cenazesi Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Ertuğrul Köyü’ne getirildi. Cenaze namazının ardından Akyıl’ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Anne Sevim Akyıl oğlunun defnedilişi sırasında, “O boşluğa beni de gömün” diyerek gözyaşı döktü. Baba Recai Akyıl da taziyeleri kabul etti. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olan Akyıl’ın tezkeresini almaya 40 günü kaldığı öğrenildi.

Şehidin ailesine ev verildi

Yozgat Valiliği tarafından Iğdır’da 8 Eylül 2015’te şehit düşen polis Adem Cankurtaran’ın ailesine ev hediye edildi. Şehit Cankurtaran’ın eşi İtibar, kızı Sevil Naz’ı makamında ağırlayan Vali Abdulkadir Yazıcı, “Her zaman şehit ailelerimizin yanındayız. Bu şehit ailemizin de ev ihtiyacı vardı. Ev için gerekli olan miktarın bir kısmını şehidimizin ailesi bir kısmı da valiliğimiz tarafından karşılandı. Müteahhit firmamız da karını almadı. Böylelikle şehidimizin eşi ve kızı Sevil Naz’a bir ev aldık” dedi.