Gündem ‘Vatandaşı kör etmişler’

‘Vatandaşı kör etmişler’

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Çiftlik Bank ile ilgili 18 Ocak tarihli suç duyurusunda, “Sağlıklı düşünmeyi körelten hareketlerle para toplamışlar” denilmiş.

‘Vatandaşı kör etmişler’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın www.ciftlikbank.com adlı oyun platformunun internet siteleri ve sosyal medya hesaplarıyla kullanıcılara yüksek getiri vaat eden, bu getirinin kaynağı olarak hayvancılık sektöründe yapılan reel yatırımları göstererek vatandaşları aldattığı ortaya çıkan Mehmet Aydın ve diğer yetkililer hakkında 18 Ocak’ta yaptığı suç duyurusu gün yüzüne çıktı. Şüphelilerin yönetimindeki şirketlerin zarar ettiğinin Sermaye Piyasası Kurulu’nca açıklandığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, “Bahsi geçen yüksek oranda ödemeler mümkün görünmemekte ve büyük mağduriyetlere yol açabileceği ortadadır” denildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin işlemleri sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da ismini kullandığı kaydedilen dilekçede, “Düzenledikleri açılış organizasyonları ile vatandaşları psikolojik olarak etkilemişler, sağlıklı düşünme yapısını körelten hareketleriyle vatandaşlardan para toplamışlardır” denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bakanlığın suç duyurusu üzerine harekete geçti. Bakanlık ayrıca adı geçen şirketle bakanlığın ilişkilendirilmesinin kabul edilemeyeceğini, bu oluşuma hiçbir şekilde hibe ve destek verilmediğini de yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 18 Ocak 2018’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen usulle Mehmet Aydın ve diğer şirket yetkililerince vatandaşlardan Ağustos 2016’dan itibaren para toplandığı belirtildi. Tarım ve hayvancılığı geliştirme projesi gibi sunulan, ekonomiye katkı verdiklerini söyleyen şüphelilerin dolandırıcılık suçunu işlediklerinin izahtan vareste olduğu kaydedilen dilekçede, şüphelilerin dolandırıcılık suçunu işledikleri belirtildi. Dilekçede şüpheliler hakkında dava açılarak cezalandırılmalarının sağlanması talep edildi.

Haberin Devamı

‘Destek vermedik’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ayrıca Çiftlik Bank’ın twitter hesabından 22 Kasım 2017’de duyurulan, 23 Aralık 2017’de açılışını yapacakları Konya Tuzlukçu’daki tesisin yüzde 30 devlet teşvik ve hibeleri kullanılarak yapılacağı paylaşımı bahane edilerek yapılan haberlerle ilgili de açıklama yaptı. Açıklamada, twitter paylaşımında geçen devletten hibe ve destek alınacağına dair iddianın tamamen yalan olduğu, temeli atılan söz konusu tesis ile ilgili bakanlığın hiçbir hibe ve destek vermediği kaydedildi. Söz konusu açılışa bakanlıktan herhangi bir katılım olmadığı hatta Konya’daki diğer kurumlara da ulaşılarak bu açılışa katılmamaları hususunda uyarıda bulunulduğu belirtilen açıklamada, “Bakanlığımız ile söz konusu oluşumun ilişkilendirilmesi kabul edilemez” denildi.