Gündem Vatandaşlara tek tek bu fotoğraf gösteriliyor

Vatandaşlara tek tek bu fotoğraf gösteriliyor

20.07.2016 - 14:38 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması için hem ilçe merkezi hem de ilçeye giriş ve çıkışlarda, ormanlık alanlarda ve arazide havadan ve karadan denetimler sürüyor

Vatandaşlara tek tek bu fotoğraf gösteriliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yapılan saldırıya katıldığı belirtilen askerlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda, ilçenin giriş ve çıkışları tutuldu. İlçeye giriş ve çıkış yapan araçlar, yolcu otobüsleri ve kamyonlar güvenlik güçleri tarafından aranıyor.

Söz konusu askerlerin kaçtığı İçmeler Mahallesi Pamucak mevkisinde geniş kapsamlı operasyonlarına devam eden ekiplere, çeşitli illerden komando ekibiyle takviye yapıldı.

- "En kısa sürede sonuca ulaşacağız"

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yapılan saldırıya katıldığı belirtilen askerlerin yakalanması için operasyonun sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Marmaris'te güvenlik güçlerinin bütün unsurlarını kullanarak kaçanları yakalamak için etkin bir şekilde operasyon yaptıklarını belirten Çiçek, "Arazide havadan bir polis keşif helikopteri, 2 kobra helikopter, karadan ise çok sayıda zırhlı araç ile Bingöl, Muğla ve İzmir'den gelen özel harekat polislerinin yanı sıra Muğla ve İzmir'den arazi eğitimi alan çok sayıda komando ekibi bölgeyi tarıyor. Şu anda 300'e yakın kişi bölgede çalışma yapıyor. İnşallah en kısa sürede sonuca ulaşacağız" dedi.

Askerlerin, denizden kaçma ihtimaline karşı Sahil Güvenlik ekiplerinin de geniş çaplı çalışma yürüttüğünü anlatan Çiçek, ekiplerin bir taraftan arazi arama ve tarama faaliyetlerini sürdürürken, Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de ilçenin giriş ve çıkışlarındaki bütün araçları kontrol ettiğini dile getirdi.

- "Vatandaşlara, darbeci askerlerin fotoğrafları gösteriliyor"

Öte yandan, polis ekipleri, ellerinde darbeci askerlerin fotoğraflarının bulunduğu isim listesi üzerinden denetim yapıyor.

Polis, vatandaşlara fotoğrafları göstererek, aranan askerlerden Abdulhamit Gülerden, Erkan Çıkat, Gökhan Güçlü, Hasan Aslanbay, İlyas Yaşar, İsmail Yiğit, Muhammet Burak İpek, Ömer Faruk Göçmen, Mustafa Serdar Özay, Selman Çankaya, Serkan Elçi, Şükrü Seymen, Taner Berber'i görüp görmediklerini de soruyor.

Haberin Devamı

Marmaris Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlardan ilçe merkezi ve kırsal kesimde şüpheli gördükleri her durumu polis ekiplerine bildirmelerini istiyor.