Gündem VGM burs sonuçları belli oldu mu? Ne zaman açıklanıyor?

VGM burs sonuçları belli oldu mu? Ne zaman açıklanıyor?

26.12.2019 - 11:50 | Son Güncellenme:

Vekıflar Genel Müdürlüğü'nün öğrencilere sağladığı burs hakkı için binlerce kişi başvuru yaptı. Ocak ayı yaklaşırken sonuç tarihi de yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Geçen seneki sonuç tarihinin yaklaşması nedeniyle heyecan katsayısı artarken "VGM burs sonuçları ne zaman açıklanıyor?" sorusu gündemde...

VGM burs sonuçları belli oldu mu Ne zaman açıklanıyor

 

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 geride kalırken bu soru üniversite öğrencileri tarafından sık sık sorulmaya başlandı. Geçen sene sonuçları 5 Ocak'ta açıklanırken erken açıklanma ihtimaline karşı adaylar tetikte... Peki herhangi bir duyuru var mı?

Haberin Devamı

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları yine resmi siteden ilan edilecek. Geçen yıl aynı dönemde alınan burs başvurularının sonuçları 5 Ocak'ta açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

VGM'DEN AÇIKLAMA

Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine devam edilmektedir. Yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için duyurular internet sitemiz üzerinden yapılacaktır.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.
Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmekte ve açık kontenjanlarımız nispetinde burslandırmalar yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.

Bölge Müdürlüklerimizce talep edilmesi halinde SOYBİS İzin Formları’nın öğrenciler (18 yaşından büyükler) ve öğrenciye bakmakla yükümlü kişiler tarafından doldurularak Bölge Müdürlüklerimizin bildirdiği süre içerisinde ilgili Bölge Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.