Gündem Viyana’da nereleri görmeli? Viyana’da neler yapmalı?

Viyana’da nereleri görmeli? Viyana’da neler yapmalı?

25.04.2018 - 14:13 | Son Güncellenme:

Viyana, Avusturya’nın başkenti olduğu kadar klasik müziğin de başkenti. Mozart’ın yaşamının bir bölümünü geçirdiği bu şehirde halen dünyanın en önemli klasik müzik etkinlikleri düzenleniyor. Muhteşem mimari eserleri, sanat organizasyonları ve dünyaca ünlü tatlarıyla Viyana görülmesi gereken bir şehir...

Viyana’da nereleri görmeli Viyana’da neler yapmalı

Viyana hem başkent hem de Avusturya’yı oluşturan 9 eyaletten biri. Şehri cazip kılan önemli nedenlerden biri de Tuna Nehri’ne kıyısı olması. Kentin tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Geçmiş yıllarda birçok ülke tarafından kuşatılmıştır. Bir dönem Osmanlı Devleti tarafından da kuşatılmıştır. Bu kuşatma yenilgi ile sonuçlanmış ve Viyana alınamamıştır. Zamanla günümüzdeki yapısına kavuşmuştur. Viyana'nın uluslararası alanlarda da etkinliği oldukça fazladır. Nüfusu bakımından da Avrupa Birliği'nin en büyük kentleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Burada yaşayan halk genellikle dışarıdan göç edenlerdir. Fakat hemen hemen hepsi vatandaşlığa sahiptir.

Haberin Devamı

Viyana’ya ne zaman gitmeli?

Tipik karasal iklim özellikleri gösteren Viyana’da kışlar oldukça sert geçmektedir. Bu şehirde kış ayları özellikle Noel dönemi oldukça göz alıcı olsa da gezmek için Mayıs-Eylül arası tavsiye edilir.


Viyana’nın kültürel yapısı ve gezilecek yerleri

Viyana'da çok önemli tarihi yapılar ve müzeler vardır. Bunların başında Belvedere Sarayı gelmektedir. Yine Hofburg da gezilmesi gereken bir sarayıdır. Günümüzde müze haline getirilmiş ve korunmuştur. Viyana'da bulunan müzelerde genellikle en önemli sanat eserleri bulunmakta ve büyük bir özenle korunmaktadır. Bu şehirde ünlü ressam Gustav Klimt’in eserleri de görülebilmektedir.

Viyana müzik konusunda dünyanın en önemli şehirlerindendir. Mozart Evi’ni mutlaka ziyaret etmeli ayrıca bu şehirde en azından bir klasik müzik konserine gitmelisiniz. Biletlerin aylar önce tükendiğini unutmayın.

Haberin Devamı

Gezi esnasında kiliseleri de programınıza eklemelisiniz. Bu yapılar şehre farklı bir hava katmaktadır. Çikolata ve şarap üretimi gibi konularda da büyük bir gelişme göstermiştir. Avusturya’nın en ünlü çikolta ve likörü Mozart markasını taşımaktadır. Bu şehirde Viyana usulü tavuk şinitzel mutlaka tadılmalıdır.