Gündem Yaftacı öğretmen için soruşturma

Yaftacı öğretmen için soruşturma

16.03.2012 - 17:13 | Son Güncellenme:

Öğretmen sınıfta ’ş’ harfini söyleyemeyen ilköğretim 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki küçük kızın boynuna bakın ne yazdı...

Yaftacı öğretmen için soruşturma

Kırklareli'nin Vize İlçesi’ne bağlı Küçükyayla Köyü’nde sınıfında ’ş’ harfini söyleyemeyen ;ilköğretim 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki D.K.’nın boynuna ’Şakir’ yazılı bir kağıdı asarak evine gönderdiği öne sürülen öğretmen Ş.Ç. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı .

Haberin Devamı

R.K. ve N.K. çifti, geçen hafta jandarma ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek, 8 yaşındaki kızlarının boynuna sınıfta ’Şakir’ yazılı kağıt astığı için sınıf ;öğretmeni Ş.Ç. hakında şikâyette bulundu.

Kızının arkadaşları yanında rencide olduğunu ifade eden anne 37 yaşındaki N.K., "Kızım okuldan boynunda ’Şakir’ yazılı bir kağıtla geldi. Sorduğumda sınıfta ’ş’ harfi içeren isimleri okuyamadığı için öğretmeninin boynuna astığını ve ’Öğrenmeden gelme’ diyip eve yolladığını anlattı. Biz de öğretmenden şikayetçi olduk" dedi.

Birleştirilmiş 1, 2 ve 3’üncü sınıfta okuyan 11 öğrencinin ders gördüğü Küçükyayla İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Ş.Ç. ise kağıdı çocuğun boynuna asmadığını, eve ödev olarak verdiğini söyledi.