Gündem Yağmur Karadeniz’i yıktı geçti

Yağmur Karadeniz’i yıktı geçti

03.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde etkili olan soğuk hava dalgasının bugün ve yarından itibaren artacağını ve yer yer mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkacağını açıkladı. Ancak cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inecek.

Yağmur Karadeniz’i  yıktı geçti

Kastamonu’nun Abana ilçesinde önceki gün etkisini artıran yağmur, Ezine Çayı’nın kenarındaki Macar Semti mevkisinde sele neden oldu. Tarım arazileri sular altında kalırken Bozkurt ilçesi ile ulaşımın sağlandığı yollar da trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

Karabük’te önceki gece boyunca etkili olan sağanak yağmur ile birlikte Bulak Deresi’nde su seviyesi yükseldi. Karabük ile Safranbolu arasındaki köprü projesi nedeniyle derede yapılan bent yırtıldı. Derede hızla akan ve taşkına yol açan su, Karabük-Kastamonu Karayolu’nun Bostanbükü Mahallesi mevkisinde çökmeye yol açtı.

Evler sular altında

Mahallede dere kenarındaki evler su altında kaldı.

Bartın’da ise sağanak yağmur nedeniyle Bartın Irmağı bazı bölgelerde taştı. Irmak kenarındaki çay bahçeleri, kameriyeler sulara gömüldü, restoranları ve bazı işyerlerini su bastı.

Kardan tünel oluştu

Kar yağışının hayatı durma noktasına getirdiği Iğdır merkez ve Tuzluca ilçesine bağlı yüksek bölgelerde birçok ev, ahır ve okul kar altında kaldı. Evlerinin pencere ve çatılarına kadar biriken karları kendi imkanlarıyla temizleyen yvatandaşlar “kardan tünellerle” evlerine girmeye çalışıyor.