Gündem YARASA ÇOCUK KENTİ KURTARDI!

YARASA ÇOCUK KENTİ KURTARDI!

17.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lösemi hastası 5 yaşındaki Miles Scott’ın hayali Yarasa Çocuk olmaktı. Obama’nın bile katıldığı film gibi bir senaryoyla çocuğun bu hayali gerçekleşti

YARASA ÇOCUK KENTİ KURTARDI

Lösemi hastası bir çocuğun süper kahraman olma hayali gerçek oldu. Beş yaşındaki çocuğun ailesinin “Bir Dilek Tut” (Make-A-Wish) isimli hayır kurumuna yaptığı başvuru sonrası harekete geçen görevliler, çocuğun “Batkid” (Yarasa çocuk) olarak bir dizi kurtarma görevinde bulunacağı bir senaryo hazırladı. Oyuncular, polis görevlileri hatta kent sakinlerinin dahi çabasıyla ABD’nin San Francisco kenti Batman filminin geçtiği Gotham şehrine benzetildi.
Polis şefinin, Miles Scott isimli çocuğu arayıp yardım istemesiyle başlayan senaryo, küçük çocuğun Batman ile birlikte azılı düşmanları ‘Bilmece Adam’ ve ‘Penguen’e karşı giriştikleri görevlerle devam etti.
Önce sokak ortasında esir alınmış bir kadını kurtaran Yarasa Çocuk, daha sonra bir banka soygununu engelledi. Tüm ayrıntıların düşünüldüğü senaryoya San Francisco sakinlerinin ilgisi de büyük oldu. Çocuğun kenti kurtardığı haberini veren özel gazeteler basılırken, izleyiciler ellerinde “kahramanım Batkid” yazılı pankartlar tuttu.

Kentin anahtarı verildi
ABD Başkanı Barack Obama, yayınladığı video mesajıyla, Amerikalıların ilgi odağı olan küçük çocuğu destek mesajı göndererek kutladı. San Francisco Belediyesi de, küçük Batman’i kentin anahtarını vererek ödüllendirdi. Hatta 15 Kasım’ı “Yarasa Çocuk Günü” ilan etti. Dört yıldır lösemiyle mücadele eden Miles Scott’ın dileği, ölümcül rahatsızlıklar yaşayan çocukların umutlarını korumaları için organizasyonlar düzenleyen Make-A-Wish kurumu tarafından gerçeğe dönüştürüldü. 18 aylıkken lösemi hastalığına yakalanan çocuğun tedaviye olumlu yanıt vermesi üzerine, uygulanmakta olan kemoterapiye yaz aylarında son verilmişti.