Gündem Yarın hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı

Yarın hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı

08.10.2019 - 19:23 | Son Güncellenme:

Sonbaharın gelişiyle birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş başladı. Gün itibariyle oldukça yağışlı ve soğuk bir gün yaşandı. Peki yarın hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin yaptığı son dakika hava durumu açıklamaları ve İstanbul, Ankara ve İzmir'de 9 Ekim Çarşamba hava sıcaklıkları...

Yarın hava durumu nasıl olacak Meteorolojiden son dakika yağış uyarısı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile İstanbul'un kuzey ilçeleri, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir ve Antalya çevreleri, Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop, Rize çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Artvin'in kuzey ilçeleri ve Trabzon'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Sinop, Rize çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Artvin'in kuzey ilçeleri ve Trabzon'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 13°C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı

ANKARA 9°C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzey ve batı kesimleri hafif sağanak yağışlı

İZMİR 15°C, 25°C Parçalı bulutlu