Gündem Yarışma kitabındaki ifadeler tepki çekti

Yarışma kitabındaki ifadeler tepki çekti

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eğitim-Sen, MEB ile Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin, “Sünnet olmadan ümmet olmaz” sloganıyla düzenleyeceği 11-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik bilgi yarışması için hazırlanan kitaba tepki gösterdi.

Yarışma kitabındaki ifadeler tepki çekti

Dindarların şeriat yanlısı olması gerektiği, tüm Müslümanların gayrimüslim ve ateistlere karşı cihat etmeleri istenen, Aleviler için “Onlar Alevilik perdesi altında ateistler” ifadesinin kullanıldığı kitapta, İstanbul Kadıköy ve Adalar vapurundaki insanların Yahudilere ve Hıristiyanlara benzediği öne sürülüyor. Çocuklara tartışma yaratan bilgilerin verildiği kitapta şu ifadeler dikkati çekti:
İslam gitti mi insanlarda ne ahlâk kalıyor, ne insaf... Hayvanlardan beter oluyorlar. Müslümanların tek mesleği vardır. O da İslam’a hizmet etmek. Bizi Allah, doktor olalım diye dünyaya göndermedi. Allah hepimizi dinine hizmet etmekle vazifeli kıldı.
Avrupalı papaz bozuntuları! Hadis-i Şerif olmasa ne rahat edecekler. O zaman Müslümanların hepsini aldatabilirler. Mesela, ‘Kadın erkek beraber oturabilir, içki içer’ der.
Neyi alacağız, neyi reddedeceğiz. Bunun ölçüsü hiç şüphe yok ki Allah’ın kelamıdır. Kuran-ı Kerim’dir. Peygamber efendimizin sünnetidir. Bunların hepsine birden şeriat diyoruz. Eğer zahir önemli olmasaydı kadınların tesettürünü, örtünmesini Allah emretmezdi.
Şeriat, güncel bir kelime. Bazılarının da irkildiği bir kelime. ‘Şeriat mi? Bu adam şeriatçi mi?’ Bazıları için de biraz öcü gibi, korkutucu bir kelime. Şeriat ne demek? Şeriat Allah tarafından konulmuş hükümler demek. Şeriat, Allah’ın ahkâmı olduğu için din demektir.
Bir kısım Aleviler Avustralya’da toplantılar yapmış, şeriate vurmuşlar. Hz. Ali efendimizin yoluna, onun bağlı olduğu İslam’a çatmışlar. Böyle şey olur mu? Demek ki onlar Alevilik perdesi altında ateist. İnsan hem ‘Hz. Ali efendimize bağlıyım’ diyecek hem de Hz. Ali efendimizin dinine karşı olacak. Böyle bir şey olamaz.
Bu asırda, yapılmayacak her şey yapılıyor. Millet çıplak geziyor, plajlar var. Haramlar yeniliyor; her türlü rezalet, rüsvalık yapılıyor. Müstehcenliği methediyor, hürriyet sayıyor. Burada cihat edeceğiz. Yarın da Mahkeme-i Kübra’da, ‘biz bunlara söyledik ama bunlar dinlemediler’ diyeceğiz. Allah bunları cezalandıracak. Suçlular cehenneme atılacak. Bütün Müslümanların en başta gelen, en kıymetli, en şerefli hizmeti cihaddır.
Sen iman felsefesini hiç müfredatına almadın. Bana Amerika’nın, İtalya’nın, hasmım, düşmanım Yunanistan’ın her şeyini öğrettin! Hiçbiri bana lazım değildi. İdari mevki sahibi, bir çok insana yanlış şeyler öğretirse çok fena olur. Bir sürü anarşist, imansız, maneviyatsız içi boş insan olur. Vebali kimde? O kafaları yetiştirenlerde.
‘Yahudilere ve Nasranilere benzemeye çalışmayın’ diyor Peygamber Efendimiz. Bir git bakalım şu Kadıköy tarafına. Adalar vapuruna bin. Kafa yapılarını, giyimlerini kuşamlarını incele. 50 yıl, 100 yıl önceki kültürümüzle ilgisi var mı? Kime benzemişiz? Ama mukayesede şu zihniyeti tercih etmeye mecbursun: Yahudilere, Hristiyanlara benzemek yok.
‘Bu adam ne?’ ‘Müslüman’. ‘Nereden belli?’ ‘Canım işte kıyafetine baksana. İslami bir kıyafet. İşte sakal, işte tavır, işte elbisesinin şekli. Her halinden belli olacak.

Haberin Devamı