Gündem Yaşa öğretmenim

Yaşa öğretmenim

19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da ilkokul öğretmeni Bayram Turan, bir sınıfı öğrencileri için sinema salonu haline getirdi. İlk kez sinema keyfi yaşayan çocuklar çok mutlu oldu

Yaşa öğretmenim

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 59 öğrencisi ve 4 öğretmeni bulunan Övündüler İlkokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Bayram Turan’a, birinci sınıfa giden bir öğrencisi “Sinema nedir?” diye sordu. Bayram Turan bunun üzerine hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş öğrencileri için okuldaki bir sınıfı, sinema salonu haline getirdi. Bunun için de diğer öğretmenlerin desteğini aldı. Sınıflardan birine kurduğu projeksiyonla sinema salonu ortamı yaratmaya çalışan Turan ve diğer öğretmenler çocuklar için mısır da patlattı.

Haberin Devamı

Yaşa öğretmenim

Öğretmen Bayram Turan çocuklar için elleriyle mısır patlattı.

Patlamış mısır da var

Hayatlarında ilk kez sinemayla tanışan çocukların mutluluğuna ortak olan öğretmen Bayram Turan şunları anlattı: “Birinci sınıfa giden bir öğrencim, ‘Öğretmenim sinema nedir? Bizde de olsun, herkes ‘Rafadan Tayfa’yı izlemeye gidiyor, biz de gidelim’ dedi. Öğrencilerimin çoğu hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş. Birini götürsek olmazdı, hepsini de götüremezdik. Bunun üzerine okuldaki projeksiyonumuz ve bilgisayarımızla bir sinema etkinliği yapalım dedik. ‘Rafadan Tayfa’ henüz sinemada olduğu için gösteremedik ama bir animasyon filmi izlettim. Bir de mısır patlatarak tam sinema ortamı oluşturduk. Çocuklar çok mutlu oldu. Sonra öğretmen arkadaşlarımızla bu fikri paylaştık, her yere yayıldı. Daha sonra Spor ve Gençlik Bakanlığı’ndan öğrencilerimizi sinemaya götürmek için arandık. Çok mutlu olduk. Fotoğraflar yayılınca da çok fazla arayan oldu. Bana destek veren Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Yuvanç’a teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Yaşa öğretmenim

Yaşa öğretmenim

Çocuklar okuldaki salonda bir animasyon filmi izlerken, kâğıt külahlardaki patlamış mısırları yedi.

Karne hediyesi

Karne gününden bir gün önce okuldaki salonda, bir animasyon filmi izleterek öğrencilerine karne hediyesi verdiklerini belirten öğretmen Bayram Turan şöyle konuştu: “Burada velilerin maddi imkanları yok, çocukların kalemini, silgisini destek veren insanlardan temin ediyoruz. Ben gönüllü olarak geldim ve buradaki çocuklar için elimden geleni yapıyorum. Sinema günlerimiz de imkânlarımız elverdiği kadar devam edecek.”

Yaşa öğretmenim

Sinema sınıfının kapısında ünlü sanatçıların fotoğrafları yer alıyor.