Gündem ‘Yaşamaz’ denilen Cansel savaşıyor!

‘Yaşamaz’ denilen Cansel savaşıyor!

03.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta 3 yıl önce kamyonetin çarpmasıyla ağır yaralanan 17 yaşındaki Cansel Güney, 86 gün yoğun bakımda kaldı. Cansel ayağa kalkmayı başardı

‘Yaşamaz’ denilen Cansel savaşıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Şeref-Fatma Güney çiftinin kızları Cansel Güney, 2012’de okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için yolun karşısına geçerken H.A. yönetimindeki kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ereğli Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Cansel Güney, doktorların ailesine, “Yaşamaz, her şeye hızırlıklı olun” demesine rağmen yaşama tutundu. 86 gün sonra yoğun bakımdan çıkan, ancak konuşamayan ve yürüyemeyen Cansel Güney, bu kez ayağa kalkabilmek için mücadele verdi.

Haberin Devamı

‘Her gün egzersiz’

Zonguldak, Düzce ve Bolu’daki hastanelerde gördüğü fizik tedaviyle kısmen bunu da başardı. Cansel Güney, şimdi evde kendisi için kurulan özel platformda destek alarak yürüyebiliyor.

Kızı yoğun bakımdayken doktorların kendilerine hiç ümit vermediğini ifade eden Fatma Güney, “Kızım yaşama tutundu. Evde her gün 3 saat yürüyüş egzersizi yaptırıyorum. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki hastanelerde daha kapsamlı fizik tedavi görmesini istiyoruz” dedi.