Gündem Yaşayan efsane Buchbinder İstanbul’a geliyor

Yaşayan efsane Buchbinder İstanbul’a geliyor

03.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası 13 ve 14 Şubat’ta klasik müziğin yaşayan efsanesi Buchbinder’e eşlik edecek

Yaşayan efsane Buchbinder İstanbul’a geliyor

Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 13 ve 14 Şubat’taki konserlerde klasik müziğin yaşayan efsanelerinden Rudolf Buchbinder’e eşlik edecek. Konserler İstanbul’da Lütfi Kırdar sahnesinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Her iki konser öncesinde Buchbinder konser üzerine söyleşi gerçekleştirecek. 72 yaşındaki Avusturyalı piyanist, yaşayan en büyük Beethoven yorumcularından biri.

100’ü geçkin bestesi olan Buchbinder, dünyanın saygın orkestraları ve şefleriyle pek çok konser verdi. Nikolaus Harnoncourt yönetimindeki Hollanda’nın en önemli orkestralarından Kraliyet Concertgebouw Orkestrası ile kaydettiği ‘Brahms piyano konçertoları’, Zubin Metha yönetimindeki İsrail Filarmoni Orkestrası ile kaydettiği ‘Brahms piyano konçertoları’ ve Viyana Filarmoni Orkestrası ile kaydettiği ‘Mozart piyano konçertoları’ önemli kayıtları arasında bulunuyor. Önemli klasik müzik ödüllerinden Mozartinterpretationspreis’e değer görülen piyanist ayrıca 2004 yılında yayımlanan “Mein Beethoven: Leben mit dem Mesiter” ve 2008 yılında yayımlanan “Da Capo: Ein Künstlerporträt aufgezeichnet von Michaela Schlögl” adlı klasik müzik kitaplarının da yazarı.