Gündem Yaşlılar kongresi İstanbul’da

Yaşlılar kongresi İstanbul’da

06.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yaşlılığın ortak sesi Yaşlılık Platformu ve Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından verilen “2013 Yılı Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı törenle sahiplerini buldu.

Yaşlılar kongresi İstanbul’da


WOW Otel Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Bakan Şahin, İslam Konferansı Genel Sekreteri Prof. Ekmelettin İhsanoğlu, eski Libya Cumhurbaşkanı Dr. Mohamed Youssef Al Migariaf, eski Moldova Cumhurbaşkanı Petru Luchinschi’nin yanı sıra aralarında Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve Dünya Sağlık Teşkilatı temsilcileri ile Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa bölgelerindeki 48 ülkeden hükümet yetkilileri katıldı.
Bakan Şahin, kongrede yaptığı konuşmada, yaşlıların “Nasıl mutlu olursunuz?” sorusuna, “Ailemizin yanında” yanıtını verdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu, “İstiyoruz ki herkesin evi kendi huzurevi olsun. Aile yanında yaşlı politikası uyguladığımız zaman, ekonomik olarak verdiğimiz desteğin, onların mutluluğunu ve yaşam kalitesini yükseltmeye başladığını görüyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından bu yılki “Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülleri takdim edildi. Ödül alan isimler arasında Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ, Borusan Holding’in kurucusu merhum işadamı Asım Kocabıyık adına Ahmet Kocabıyık da vardı.