Gündem YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YDS'de kaç soru soruluyor?

YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YDS'de kaç soru soruluyor?

15.03.2019 - 12:21 | Son Güncellenme:

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/1)giriş belgeleri yayımlandı. YDS'ye katılacak olan adaylar, sınav giriş yerlerini öğrenmek için ÖSYM'nin sayfasından sisteme giriş yapıyor. Peki YDS'de kaç soru sorulacak? İşte YDS sınavının detayları...

YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır YDSde kaç soru soruluyor


24 Mart 2019 tarihinde uygulanacak olan YDS/1 için heyecan dorukta. ÖSYM tarafından gerçekleşecek olan Yabancı Dil Sınavı'na katılacak olan adaylar sınav içeriğini araştırıyor. ÖSYM tarafından yayımlanan YDS başvuru kılavuzunda ayrıntılar şu şekilde...

Haberin Devamı

YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden alabilir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

YDS'DE KAÇ SORU SORULACAK?

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

Arnavutça, Boşnakça, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) dillerinde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılır. Türkçe’ye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır.

İngilizce sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir. Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.