Gündem Yemeksepeti çöktü mü? Yemek sepeti neden açılmıyor?

Yemeksepeti çöktü mü? Yemek sepeti neden açılmıyor?

30.11.2017 - 13:57 | Son Güncellenme:

Yemeksepeti'ne girilemiyor. Binlerce kullanıcı yemeksepeti neden açılmıyor, yemeksepeti çöktü mü sorularının cevaplarını arıyor. Peki yemeksepeti neden açılmıyor, yemeksepeti çöktü mü? İşte detaylar...

Yemeksepeti çöktü mü Yemek sepeti neden açılmıyor

Türkiye'nin en ünlü yemek sipari platformlarından biri olan yemeksepeti.com'a erişim sağlanamıyor. Yemeksepeti kullanıcısı binlerce vatandaş yemeksepeti neden açılmıyor sorusunun cevabını arıyor. İşte sabah saatlerinden beri devam eden yemeksepeti sorunu ile ilgili tüm detaylar...

YEMEKSEPETİ'NE GİRMEK İSTEYENLER BU HATA İLE KARŞILAŞIYOR!

Alan adını yenilemeyi unuttuğu düşünülen Yemeksepeti.com'a bazı servis sağlayıcılardan ulaşılmaya çalışıldığında aşağıdaki hata ekrana geliyor. Ancak şirketin kısa sürede harekete geçtiği ve alan adını 2021 yılına kadar uzattığı belirtiliyor.

Yemeksepeti çöktü mü Yemek sepeti neden açılmıyor


Ancak alan adı yenilenmesi durumunda yönlendirmeyi sağlayan DNS sunucularının güncellenmesi 72 saate kadar sürebiliyor. Genellikle birkaç saatte düzelen bu sunucular güncellendiğinde, tüm internet sağlayıcılardan siteye erişimin mümkün olması bekleniyor.

Bundan iki yıl önce uluslararası online yemek dağıtım ağı Delivery Hero, internet yemek dağıtım şirketi Yemeksepeti'ni 589 milyon dolara satın almıştı. Dünyada 29 ülkede 1.500 çalışanı ile 100 bin dolayında restoran ile çalışan Delivey Hero'nun yüzde 39 hissesi ise daha önce Türkiye'de çeşitli girişimlerde bulunan ama ülkeden çıkma kararı alan Alman iş geliştirme şirketi Rocket Internet'in elinde bulunuyor.

Yazarlar