Gündem Yenilenen İstanbul seçiminde nerede oy kullanacağım?

Yenilenen İstanbul seçiminde nerede oy kullanacağım?

22.06.2019 - 11:35 | Son Güncellenme:

Milyonlarca İstanbullu yarın sandık başında olacak. İstanbul Yerel Seçimleri için yeniden sandığa gidecek olan seçmenler 'Nerede oy kullanacağım' sorusuna yanıt arıyor. Seçim kağıtları seçmenlere ulaştı. İşte YSK seçmen sorgulama ekranı...

Yenilenen İstanbul seçiminde nerede oy kullanacağım

İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen, yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

Haberin Devamı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) AK Parti'nin itirazı üzerine 6 Mayıs'ta verdiği "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptaline" ilişkin kararı üzerine, İstanbullular yarın yeniden oy kullanacak.

Yarın yapılacak seçimle, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek.

Seçimde, Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ile Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel yarışacak.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

31 Mart seçimlerindeki sandık seçmen listeleri, yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimde de kullanılacak. Bu seçim yenileme seçimi niteliğinde olduğu için bu süreçte 18 yaşını dolduranlar ve askerden gelenler oy kullanamayacak.

Haberin Devamı

Seçmen sorgulama işlermi YSK resmi internet sitesi aracılığı ile ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. YSK'nin seçmen sorgulama mobil uygulaması ile de sandık numarası sorgulamak mümkün.

YSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ