Gündem 'Yerli Whatsapp' PTT Messenger açıklaması geldi! Yerli Whatsapp nasıl kullanılacak?

'Yerli Whatsapp' PTT Messenger açıklaması geldi! Yerli Whatsapp nasıl kullanılacak?

06.02.2018 - 10:21 | Son Güncellenme:

PTT Messenger açıklaması Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yapıldı. Yerli Whatsapp olarak adlandırılan PTT Messenger tanıtımında Bozdağ "Yerli haberleşme platformu yaptık. Yerli Whatsapp gibi düşünülebilir.” şeklinde konuştu. Peki PTT Messenger nasıl indirilecek? İşte Yerli Whatsapp PTT Messenger hakkında detaylar...

Yerli Whatsapp PTT Messenger açıklaması geldi Yerli Whatsapp nasıl kullanılacak

PTT Messenger için tanıtım yapıldı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından tanıtıln PTT Messenger için yerli whatsapp yakıştırması yapıldı. Peki yerli whatsapp PTT Messenger nasıl indirilicek? İşte PTT Messenger'a dair tüm merak edilen soruların yanıtları...

Haberin Devamı

YERLİ WHATSAPP PTT MESSENGER NEDİR?

PTT Messenger ile, milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabilecek. Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olduğu için güvenli iletişim ile dışa bağımlılığı giderecek. Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan Ptt Messenger ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor. Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek. Ptt Messenger kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek.

BOZDAĞ’DAN 'YERLİ WHATSAPP' PTT MESSENGER AÇIKLAMASI

“Yerli Whatsapp” olarak adlandırılan haberleşme sistemi hakkında son bilgiler Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlenen basın toplantısında anlattı. Bozdağ yeni sistemi şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olan güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı gideren, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen anlık mesajlaşma, anlık grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü görüşme, konum ve dosya paylaşımı tek bir platformda güvenli bir altyapı sağlayan yeni bir haberleşme sisteminin tanıtımı yapıldı. Yüzde yüz yerli ve yeni bir yazılım. Kamu kurumları bunu kullanacak. Sonra vatandaşların kullanımına da açılacak.

PTT MESSENGER NASIL İNDİRİLECEK?

PTT Messenger şimdilik sadece Android için yayınlansa da ilerleyen günlerde iOS için de yayınlanması bekleniyor. PTT Messenger programı henüz Google Play uygulama mağazası üzerinde yok, ancak APK olarak indirilerek kurulabiliyor. Aşağıdaki link üzerinden PTT Messenger APK dosyasını indirebilirsiniz. Aşağıdaki link doğrudan ptt.gov.tr’nin Messenger sayfasına yönlendirecektir…

PTT MESSENGER İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

PTT

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adıyla PTT, Türkiye'nin posta örgütüdür. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir.

6 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

Yazarlar