Gündem Yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz

Yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz

27.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Jüpiter bu yıl 2 Aralık’a kadar yeteneklerinizi kazanca dönüştürme konusunda size destek olmayı sürdürecek

Yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz

Yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz
Geçen yıl, 2018’de burcunuzda ilerleyen Jüpiter kişisel alanda fırsatlardan, kolaylıklardan yararlanma imkânı getirmişti. Özellikle yükselen burcu Akrep olanlar bu transitten yararlanmış olabilirler. Bu yıl ise Jüpiter 2 Aralık’a kadar Yay burcunda ilerleyerek yeteneklerinizi kazanca dönüştürme konusunda size destek olmaya devam etmekte. İş hayatında aradığınız desteği bulma konusunda şanslı sayılırsınız. Jüpiter eğitimde ve ilişkilerinizi geliştirme yönünde fırsatlar sunuyor. Parasal alanda dikkatsiz davranmamalı, Jüpiter’in sunduğu şansı tembellik ederek geçirmemelisiniz. Aşırı güven ve harcamalarda dikkatsizlik olabilir. Özellikle ocak ve haziran ortası, eylül sonu civarında parasal konularda aşırılıklar, gerçekçi olmayan hayaller ve ihmaller gündeme gelebilir. Bu dönemde pozitif yönde ilerleyen nakit dengenizi iyi hale getirebilir ve uzun vadeli kullanmak için farklı yatırımlara dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Satürn’den destek var

Bu yıl çok önemli değişiklikler size Uranüs’ten geliyor. 6 Mart’tan itibaren karşıt burcunuz Boğa’ya geçecek olan Uranüs’ün etkilerini 2018’de de görmeye başlamıştınız ve artık bu süreç 7 yıl boyunca pek çok Akrep’in hayatına ani değişiklikler ve beklenmedik gelişmeler getirmekte. Bu transiti özellikle evlilik, ilişkiler ve ortaklıklar yönünde yaşıyor olabilirsiniz. Uranüs uyandıran ve yenileyen bir güçtür. Bu yeni dönemde kişiliğinizin farklı yönlerini yansıtmaya başlamış ve kendinizi daha özgür hissetmek istiyor olabilirsiniz. Evlilik evinize ilerleyen Uranüs size sürprizler getirdiği gibi, şimdiye kadar baskı altında tuttuğunuz duygularınızın da ortaya dökülebileceğini göstermekte. Bu süreçte uzun beraberlikler aniden sona erebileceği gibi, yeni ve beklenmedik ilişkiler de ortaya çıkabilir. Özellikle 23-29 Ekim doğumlu bir Akrep iseniz, Uranüs’ün sarsıcı ve yenileyici etkisini çok daha fazla deneyimleyebilirsiniz. Satürn ise Oğlak burcundaki transitini devam ettirmekte. Ayrıca bu süreçte, 2019’un sonuna doğru Plüton’la da yakınlaşmaya başlıyor. Satürn özellikle sizi zihinsel alanda, yakın çevrenizde ve iletişim alanında yeniden yapılandırmakta. Şartlar kısıtlayıcı ve düşüncelerinizde daha olumsuz ya da depresif durumlar gündeme gelse de, Satürn size sistemli düşünmeyi, daha iyi organize olmayı ve kendinizi daha gerçekçi biçimde ifade etmeyi öğretmekte.

Haberin Devamı

Plüton güçlendirecek

İletişimde, eğitimde ya da belgelerle ilgili konularda, yazışmalarda dikkatli ve kontrollü olma gereği var. Satürn’ün olumlu açısı size daha dayanıklı olabileceğinizi anlatıyor. 12-16 Kasım arasında doğmuş bir Akrep iseniz, bu yıl Plüton’un güçlendirici etkisini daha fazla hissedebilirsiniz. Bu dönemde, düşünce hayatınızda, bir tasarım ya da organizasyon gerektiren durum içerisinde, ya da kendinizi yazılı ya da sözlü biçimde anlatırken, daha güçlü bir disiplin, odaklanma ve mücadeleci bir zihin getiriyor. Bunu olumlu ya da olumsuz yönde kullanmak sizin elinizde. Neptün ise 2011’den bu yana Balık burcunda ilerlerken, burcunuzla uyumlu bir görünümde kalmakta. Yaratıcı alanda daha çok esin ve hayal gücünüzü zenginleştiren etkisini sürdüren Neptün sayesinde aşkta ve çocuklarla ilgili konularda hassasiyetler, fedakârlıklar öne çıkıyor olabilir. 6-12 Kasım doğumlu Akrep iseniz, Neptün’ün gevşetici etkisine ve getireceği hayallere daha çok açıksınız. Ancak kimi zaman bu durumun aşkta gerçekleri yeteri kadar görememeye neden olabileceğini de söyleyelim.

Haberin Devamı

Yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz
İş, para ve kariyer

Bu yıl Jüpiter’in para ve kazançlar evinizde ilerlemesi başlı başına olumlu bir gösterge. Dolayısı ile iş hayatında yeteneklerinizi sonuna kadar kullanmaya ve kazanca dönüştürmeye gayret etmelisiniz. Jüpiter kendini fazla güvende hissettirebilen ve abartılara kaçabilen bir gezegen olduğu için, kimi zaman tembellik ya da dikkatsizlik gündeme gelebilir. Halbuki bu dönemde başta yabancılarla ilgili konular, uluslararası girişimler, ithalat, ihracat ya eğitsel, akademik alanlarda ilişkilerinizi geliştirmek için güzel fırsatlara sahip olabilirsiniz. Satürn ve Plüton da burcunuzu desteklerken, kafaca konsantre olmanız ve yeni bir istikrar yaratmanız hiç zor olmayacak. Rehavete kapılmamaya bakmalısınız. Yıl içerisinde 1 Ocak-14 Şubat arasında son derece meşgul ve iş ortamınız açısından yoğun bir dönemde olabilirsiniz.

Haberin Devamı

14 Şubat-31 Mart döneminde bazı karşıtlıklar ya da muhalefet yaratabilecek kişiler ya da durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle parasal konularda daha özenli ve sakin kalmaya bakmalısınız.

31 Mart-16 Mayıs arasında zihinsel açıdan çift durumlar, endişeler ve korkular öne çıkabilir. Bu dönemde ortağınızın ya da eşinizin parasal durumu ve harcamaları ile daha çok uğraşabilirsiniz.

16 Mayıs-2 Temmuz arasında daha hızlı ilerleme ve düşüncelerinizi ifade etme imkanı var. İnanç ve görüşlerinizde daha soğukkanlı davranmaya bakmalısınız.

2 Temmuz-18 Ağustos arasında iş hayatında son derece önemli gelişmeler ve atılımlar söz konusu olabilir. Üstlerinizle daha geçimli olmalı ve bazı sorunları gurur konusu etmemeye bakmalısınız.

Haberin Devamı

18 Ağustos-4 Ekim arasında bazı işte çok çalışma verimli olabilir. Bu dönemde grup çalışmaları ve sosyal konular sizi daha çok meşgul edebilir ve gelecekle ilgili beklentilerinizi gözden geçirebilirsiniz.

4 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında bazı riskler ve gizli kalan durumlar yaşanabilir. Bu dönemde ilişkilerinizi ve ortaklı konuları ihmal etmemeli ve gözü kapalı kararlardan kaçınmalısınız.

19 Kasım’dan sonraki dönemde Mars burcunuzda ilerleyeceği için çok daha mücadeleci ve kararlı olabileceksiniz. Bu dönemde atılımlar ve yeni başlangıçlar var. Gücünüzü daha kontrollü kullanmaya bakmalı.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Yılın belirli dönemlerinde aşkta ve ilişkilerinizde daha keyifli olabileceğiniz zamanlar var. Neptün sizi daha hassas ve izlenimci kılmakta. Aşkta hayaller var. Özellikle 6-12 Kasım doğumlu Akrep’ler aşkta ve keyif veren konularda daha fedakar ya da sınırsız, pek düşünmeden hareket etmeye açıklar. Bu yıl aynı zamanda keyif için çok daha fazla harcama söz konusu olabilir. Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve özellikle 8 Ekim- 1 Kasım arasında beraberliklerde daha hoş ve derin zamanlar bulabilirsiniz. 14 Şubat-31 Mart arasında tartışmalardan, güvensizlik gereği inatlaşmalardan uzak durmak gerekiyor.

Sağlığa dikkat!

Bu yıl burcunuzla sert açı kuran gezegen pek olmadığı için sağlığınızı daha iyi koruyabilirsiniz. Ancak 1 Ocak-14 Şubat, 28 Eylül-14 Ekim, 12 Kasım-12 Aralık dönemlerinde daha temkinli olmakta fayda var. Bu dönemlerde fiziksel enerjinizi zayıf düşeren, stres yaratan durumlar gündeme gelebilir. Aynı zamanda fiziksel açıdan kazalara daha eğilimli olabilirsiniz.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Her yıl 3 kez, ortalama 22 gün geri giden Merkür bu yıl bu hareketini su elementinde yapıyor. Dolayısı ile Merkür’ün gerilediği dönemler özellikle kişisel konular, başlangıçlar, niyetler ve sevdiklerinizi ilgilendiren konularda daha uğraştırıcı olabilir. İlk geri dönüş 5-28 Mart arasında Balık burcunda olacak. Spekülatif konularda da aceleci olmamalısınız.

8 Temmuz-1 Ağustos arasında Merkür, önce Aslan’da, 19 Temmuz’dan sonra ise Yengeç’te gerileyecek. Son olarak 31 Ekim-20 Kasım arasında burcunuzda gerileyecek olan Merkür şahsi alanda yeni adımlar atmakla ilgili bazı tereddütlere, beklemelere, yavaşlamalara işaret edebilir.

Yükselen burcunuza göre 2019

YÜKSELEN KOÇ: Hayatınızda sürekli bir güreş var. Bu yılınızda en güzel fırsatları kendinizi geliştirme alanında bulabilirsiniz. Burcunuzun yöneticisi Mars 1 Ocak-14 Şubat arasında yine Koç’ta olacağı için bu dönemde önemli atılımlar ve ciddi girişimler, mücadeleler gündeme gelebilir. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-10 Mayıs, 28 Temmuz -21 Ağustos arasında çok daha akıcı koşullar mümkün.

YÜKSELEN BOĞA: Daha esnek olmalısınız. Yükselen burcunuza giren Uranüs sizi iyice beklenmedik ve ani tepkilere, tavırlara sokuyor. Pek çok kişiyi şaşırtabilir hatta kendiniz bile buna inanamayabilirsiniz. 14 Şubat 31 Mart arasında oldukça hızlı ve girişkensiniz, küçük kazalara dikkat edin. Aşkta 15 Mayıs-9 Haziran özellikle size olumlu bir destek sunmakta. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında da ev hayatında daha sakin düşünmeye bakın.

YÜKSELEN İKİZLER: Bu yıl ilişkiler ve evlilik alanınıza ilerleyen Jüpiter size önemli destekler ve başkalarından olumlu yaklaşımlar elde edebileceğiniz olanaklar getirmekte. İşte bazı krizler ve endişeler olmakla birlikte, daha fazla tanınma ve ilerleme imkanlarına da sahipsiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 9 Haziran-3 Temmuz ve 1-26 Kasım çok hareketli olabilir. İş ortamında 14 Şubat-31 Mart arasında daha çalışkan olmanız gerekebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ: Sessiz bir yapınız var. Bu yıl kritik gelişmeler ve sizi test eden koşullar altındasınız. Eğer evlilikte sorunlar var ise, nihai bir sonuca varmak ve ciddi kararlar almak gerekebilir. İlişkilerden çok şey öğreneceksiniz. 4 Şubat-1 Mart, 26 Mart-20 Nisan, özellikle 3-28 Temmuz ilişkiler açısından daha olumlu olabilir. 16 Mayıs-2 Temmuz arasında pek çok konuda daha girişken ve mücadeleci olacaksınız.

YÜKSELEN ASLAN: Aileniz sizin için önemlidir. Bu yıl Jüpiter’in yükselen burcunuzla olan uyumlu açısı hayattan keyif alabileceğiniz fırsatlara işaret ediyor. Aşkta ve çocuklarla ilgili alanlarda da mutlu olaylar bekleyebilirsiniz. 14 Şubat-31 Mart’ta iş hayatında daha gerçekçi olmaya bakın. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında çok daha girişimci olabilirsiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat ve 28 Temmuz-21 Ağustos’ta mutluluk daha kolay.

YÜKSELEN BAŞAK: Etkin bir kişiliğe sahipsiniz. Bu yıl genel olarak size verimli olabileceğiniz fırsatlar sunmakta. Yay burcundaki Jüpiter özellikle yakın çevrenizde ve evde daha hareketli ve meşgul olabileceğinizi anlatıyor. Çocuklarla ilgili konular, sorumluluklar artmakta. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında aşkta güzel zamanlar var. 18 Ağustos-4 Ekim arasında da önemli girişimler içindesiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Bu yıl ev, aile ve yerleşim cephesinde önemli konular gelişmekte. İş hayatınızda bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Bazı kapılar kapanırken, yeni kapılar açılıyor. Yazarak, konuşarak kendinizi daha rahat ifade edebileceksiniz. Aşkta ve beraberliklerde 1-26 Mart, 20 Nisan-15 Mayıs ve özellikle 14 Eylül-8 Ekim oldukça hareketli olabilir. Ancak 4 Ekim-19 Kasım arasında biraz daha soğukkanlı düşünmek gerek.

YÜKSELEN AKREP: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Geçen yıl içinde Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size kişisel girişimler, yeni başlangıçlar ve ilerleme imkânı getirdi. Eğer eğitimsel bir süreçte iseniz, öğrenci iseniz bu dönemde yoğun dersler ve kısıtlayıcı durumlar var. 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve özellikle 8 Ekim-1 Kasım size aşkta daha destekleyici koşullar getirebilir.

YÜKSELEN YAY: Çoğu zaman kendinizi bilinmeyen konular içinde buluyorsunuz. Kuşkusuz bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size pozitif tutumlar, şahsi yeteneklerinizi çok daha iyi kullanma ve ilerleme imkânı getirmekte. Maddi konularda gerçekçi olmalısınız, sizi baskılayan durumlar da olabilir. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 1-26 Kasım arasında mutlu olmak daha kolay olacak.

YÜKSELEN OĞLAK: Son bir yıldır yükselen burcunuza ilerleyen Satürn’ün şekillendirici, sınır koyucu ve sorumluluk yükleyici etkisi altındasınız. Satürn size daha ciddi düşünceler, ilişkilerinizi ve doğal olarak kendinizi gözden geçirme ihtiyacı getirmekte. Kollektif konularla da ilgilenebilirsiniz. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran, 21 Ağustos-14 Eylül ve 26 Kasım-20 Aralık arasında hayatınıza daha fazla mutluluk getirebilecek olanaklar var.

YÜKSELEN SAKA: Oldukça kararlı ve dikkatlisiniz. Bu dönemde hayat dümeninizi yönetmek ve ilerletmek pek kolay değil ancak Jüpiter yardıma koşuyor ve size yeni açılımlar getiriyor. 2019’da gruplar, sosyal gelişmeler ve arkadaşlar size önemli destekler getirmekte. 1-26 Mart, 9 Haziran-3 Temmuz, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 20 Aralık sonrası daha keyifli zamanlar içinde olabilirsiniz. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında evlilikte daha sakin kalmalısınız.

YÜKSELEN BALIK: Sezgileriniz çok güçlü. Bu yıl Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken iş hayatında daha yüksek bir seyir izleyebilirsiniz. 31 Mart-16 Mayıs ve 18 Ağustos-4 Ekim arasında enerjinizi daha özenli ve sakin kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aşkta 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve 21 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında daha büyük bir hareketlilik bekleyebilirsiniz.

Yeteneklerinizi daha iyi kullanabilirsiniz

ÖNEMLİ NOT: Yıllık horoskobunuzu okurken, mutlaka yükselen burcunuzu da okuyunuz.

YARIN: YAY BURCU