Gündem Yılbaşı öncesi DAEŞ operasyonu: 28 gözaltı

Yılbaşı öncesi DAEŞ operasyonu: 28 gözaltı

27.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü ve istihbarat kaynaklarınca yapılan çalışmalarda yaklaşan yılbaşı öncesi ve sırasında başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde bombalı saldırı yapacağı yönünde istihbaratlar alınan terör örgütü DAEŞ’e yönelik çalışmalar sürerken, İstanbul’da tamamı yabancı uyruklu 28 örgüt şüphelisi daha gözaltına alındı.

Yılbaşı öncesi DAEŞ  operasyonu: 28 gözaltı

DAEŞ üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında “yalnız kurt” eylemcilerinin de bulunduğu 28 şüpheliyle birlikte aralık ayı içerisinde düzenlenen altı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 239’a ulaştı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Büro Savcılığı’nın koordinesinde yürütülen soruşturmada, yeni bir hücre daha belirlenmesi üzerine TEM ekipleri çoğunluğu Türki Cumhuriyetler’den gelme yabancı terörist savaşçılara yönelik dün gece saatlerinde Sultanbeyli, Pendik, Bağcılar, Kadıköy, Çekmeköy ve Batman’da 29 adrese baskınlar düzenledi.
TEM operasyon timi ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 28 örgüt şüphelisi gözaltına alındı. 28 şüpheli arasında saldırı için Türkiye’ye sokulmuş “yalnız kurt” eylemcilerinin de bulunduğu öğrenilirken polisin önlem ve çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Baskın yapılan adreslerde bir pompalı tüfek ile dijital malzemeler ele geçirilirken, operasyonlarda son bir aylık gözaltı sayısı 239’a ulaştı.

Haberin Devamı