Gündem Yılın nikahı kıyıldı!

Yılın nikahı kıyıldı!

14.05.2016 - 14:47 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikahı, kalabalık bir davetli topluluğunun önünde kıyıldı. Geline evlilik cüzdanını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Davetliler nikahtan önce çiftin fotoğraflarından oluşan video gösterisini izledi, Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar konukların önüne Cem Karaca’nın "Bu Son Olsun" şarkısının müziği eşliğinde çıktı.

Yılın nikahı kıyıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın nikahı Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde kıyıldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık yaklaşık 6 bin davetlinin katıldığı nikahta davetlileri kapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan karşıladı.

Devlet erkanı ile çok sayıda ünlü ismin buluştuğu nikah, Kuran tilavetiyle başladı. Ardından davetliler Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın hatıra fotoğraflarından oluşan slayt gösterisini izledi. Çiftin yaşam öyküleri kısa birer video gösterimiyle anlatıldı. Çiftin aile üyelerinin bir araya gelerek nişan töreninde çektirdiği fotoğraflar ilk kez görüldü. Nişan fotoğrafının 20 Mart’ta Tarabya Köşkü’nde çekildiği öğrenildi.

CEM KARACA ŞARKISININ MÜZİĞİYLE ÇIKTILAR

15:00’de başlaması planlanan nikah töreni yoğunluk nedeniyle 1 saat 15 dakika gecikmeyle başladı. Nikah saat 16:15’de kıyıldı

Haberin Devamı

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar konukların önüne Cem Karaca’nın "Bu Son Olsun" şarkısının müziği eşliğinde çıktı.

ŞAHİTLER ARASINDA DÖRT BAŞBAKAN, BİR DEVLET BAŞKANI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta şahitlikleri Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Bosna-Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı.

GÜL, NİKAH CÜZDANINI GELİNE VERDİ

Nikah kıyıldıktan sonra mikrofonu eline alan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Arkadaşlarımızın çocukları bizim çocuklarımızdır. Birbirilerine çok yakıştılar. Eminim ki örnek bir aile olacaklardır" dedi.

Abdullah Gül, "Rütbeler ve makamlar ne olursa olsun babalar ve anneler olarak bu heyecanı taşıyorlar" diye konuştu.

Gül, evlilik cüzdanını Sümeyye Erdoğan’a verdi.

ERDOĞAN TOKALAŞTI, ALKIŞ KOPTU

Nikahta Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tokalaştı. Liderlerin tokalaşması salondan yoğun alkış aldı. Bazı davetliler düğünden Periscop yayını yaptı.

YURTDIŞINDAN UÇAKLA GELDİLER

Düğüne katılmak için yurtdışından Türkiye'ye seyahat edenlerin uçakları da İstanbul'a indi. Yurtdışından gelen ilk davetli grubu Katar'dan. Katarlıları taşıyan Boeing 747 uçağı Devlet Konukevi önüne park etti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN AİLESİ DÜĞÜNE HELİKOPTERLE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi, Huber Köşkü'nden helikopterle nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezine geldi.

BAŞBAKAN ARKA KAPIDAN GİRDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 15:00’de nikahın kıyılacağı gösteri merkezine geldi. Protokol girişindeki yoğunluk nedeniyle Başbakanın konvoyu arka girişi kullandı. Davutoğlu davetlilerin kullandığı kapıdan içeri girdi.

Nikahta eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Eşi Özer Çiller ile eski başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz da vardı.

Eski bakanlar Egemen Bağış ve Muammer Güler de nikah törenine katılan isimler arasındaydı. Kabinedeki bakanların büyük bir çoğunluğu da törendeydi.

SON OLARAK GENELKURMAY BAŞKANI AKAR GELDİ

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de törene geldi. Cumhurbaşkanlığı yaverleri tarafından kapıda karşılandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da takım elbisesiyle nikah törenine en son gelen isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

CÜBBELİ AHMET HOCA PROTOKOL GİRİŞİNİ KULLANDI

Sanatçılar Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve ALS hastası Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek de nikah törenine gelenler arasındaydı. Cübbeli Ahmet’in protokol girişini kullanması dikkat çekti.

TRAFİK DURDU

Protokol girişinde de nikahın başlama saatine yakın yoğunluk yaşandı. Çok sayıda kırmızı plakalı araç ardı ardına Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nin önüne geldi. Trafiğe kapalı caddede, katılımcıların araçlarıyla trafik oluştu.

Davetliler Halkalı köprüsü girişinde kurulan kontrol noktasından içeri alındı. Minibüsler belli merkezlerden davetlileri nikaha taşımak için ring attı.

VATANDAŞLARDAN İKRAM

Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgede çok sayıda polis görev yaptı. Çevrede oturan vatandaşlar görev yapan polislere ikramda bulundu. Çevredeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.

Haberin Devamı

Nikaha ilk önce Eski Kültür Bakanı Atilla Koç geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşları da hazırlıklar için erkenden nikahın kıyılacağı salondaydı. Nikaha katılanlara nikah salonunun girişinde alkolsüz içecek ikram edildi. Görevliler dışarıdaki basın mensuplarına da içecek ikramında bulundu.