Yılmaz Morgül kimdir, kaç yaşında? Yılmaz Morgül biyografisi

Yılmaz Morgül, Kanal D ekranında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olarak katıldı. Magazin gündeminine ilişkin soruları kendi perspektifinden değerlendiren Yılmaz Morgül 14 Ocak 1964 yılında İstanbul Beykoz'da dünyaya geldi. Kariyerine Feriha Tunceli ve Sözer Yaşmut'tan musiki dersleri alarak başlayan Yılmaz Morgül, ilk albümü olan Elvada İstanbul'u 1995 yılında çıkardı. Peki Yılmaz Morgül kimdir?

Yılmaz Morgül kimdir, kaç yaşında? Yılmaz Morgül biyografisi

Yılmaz Morgül, 14 Ocak 1964 yılında İstanbul Beykoz'da dünyaya geldi. Kariyerine Feriha Tunceli ve Sözer Yaşmut'tan musiki dersleri alarak başlayan Yılmaz Morgül, 1988 yılında Adana'da sahne almaya başladı. İlk albümü olan Elvada İstanbul'u 1995 yılında çıkardı. Peki Yılmaz Morgül kimdir?

YILMAZ MORGÜL KİMDİR?

Feriha Tunceli ve Sözer Yaşmut'tan musiki dersleri alan ve 1988 yılında Adana'da sahneye çıkmaya başlayan Yılmaz Morgül, “Elveda İstanbul” adındaki ilk albümünü 1995 yılında piyasaya sürdü. "Elveda İstanbul", "Kız Sen Kimsin?" ve Zeki Müren'in de seslendirdiği "Bahçevan" adlı parçalarla tanınmıştır.

Morgül, 1996 yılında cilt kanserine yakalandı. 7 yıl boyunca Amerika'da tedavi olduktan sonra sağlığına tekrar kavuştu. 2016 yılında katıldığı Survivor isimli yarışma programında, kendisine rahatsızlığından dolayı özel izin verildi.

Katıldığı televizyon programlarında 1982 doğumlu olduğunu söyleyen Yılmaz Morgül’ün gerçek yaşı, uzun süre gündem konusu oldu. Meslektaşı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay'ın, 20 sene önce çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşması ise, tartışmalara son noktayı koydu ve Morgül'ün 1964 doğumlu olduğu ortaya çıktı.

2016 yılında yayınlanan Survivor adlı yarışmada Ünlüler takımında yer almıştır. Yine aynı yıl yayınlanan, Rising Star Türkiye adlı yarışmada jüri olmuştur.

Diskografi

Elveda İstanbul (1995)
Aşık Olmak İstiyorum & Unutama Beni (1996)
Yılmaz Morgül II (1996)
Masum Yalanlar (1997)
Olduğum Gibiyim (2000)
Türk Sanat Muziği Klasikleri (2001)
Can Parçam (2003)
Cennet (2005)
Türk Sanat Müziği Klasikleri (2008) 2CD
Yılmaz Morgül (2010)
Yılmaz Morgül & Ayfer Er - Aşk Benden Sorulur (2013) Single
Yalnızlık Makamı (2015)
Yılmaz Morgül 2016 (2016)

Restoran çalışanı dehşet saçtı: 1 ölü, 4 yaralıNiğde’de bir restoranda çalışan şahıs mutfaktan aldığı bıçakla 1 kişiyi öldürdü, 4 kişiyi yaraladı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber