Gündem ‘Yine dolandırabilir’

‘Yine dolandırabilir’

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla yaklaşık 15 ay tutuklu yargılanan “Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz önceki gün tahliye edildi.

‘Yine dolandırabilir’

İstanbul Bayrampaşa’da Caprice Gold ve Caprice Maldivler Gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile 21 Aralık 2015 günü tutuklanan Akgündüz hakkında 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 2 bin 442 yıl hapis cezası istenmişti. Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tahliye edildi.
Caprice Yatırımcılar Derneği Avukatı Kadir Buz, tahliye kararına ilişkin şunları söyledi: “Tahliye beklemiyordum. Çünkü 500’e yakın mağdur ve müşteki var ve ciddi oranda toplanan paralar burada söz konusu. Dolayısıyla bu kadar erken tahliye kararını yadırgadık. Karara itiraz edeceğiz. Savcı tutuklu yargılanmasını istenmişti.”
‘İntihar edenler oldu’
Caprise Yatırımcıları Deneği Başkanı Doğan Bakırcı da, “Üyelerimiz arasında sıkıntıdan hastalanıp ölenler de var, intihar eden de var. Bu kadar mağduriyeti devletin görmemesi bizleri yıkmıştır” dedi. l BURAK DURSUN İstanbul