Gündem YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır? Üniversite ek yerleştirme kılavuzu 2018

YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır? Üniversite ek yerleştirme kılavuzu 2018

17.09.2018 - 08:49 | Son Güncellenme:

YKS ek tercih işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Üniversiteye yerleşmek isteyen öğrenciler YKS ek tercih işlemleri nasıl yapılır ve YKS ek tercihleri ne zaman bitiyor sorularının cevaplarını arıyor. İşte bu soruların cevapları ve 2018 üniversite ek yerleştirme kılavuzu...

YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır Üniversite ek yerleştirme kılavuzu 2018

YKS ek yerleştirme işlemleri devam ediyor. 14 Eylül tarihinde başlayan 2018 YKS ek tercihleri için son gün 20 Eylül. Adaylar ÖSYM AİS üzerinden tercih işlemlerini tamamlayabilecekler.

EK TERCİHLER İÇİN KURALLAR

Haberin Devamı

2018-YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2018-YKS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak, yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan Tablo-3’teki ön lisans programları ile Tablo 4’teki lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir. Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerdir.

Haberin Devamı

3. 2018-YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

4. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekmektedir.

EK YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ NEREDEN YAPILACAK?

2018-YKS Ek Yerleştirme Tercih Bildirimi T.C. Kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

ÖSYM YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ