Gündem YKS ne zaman yapılacak? YKS'de bir yenilik daha...

YKS ne zaman yapılacak? YKS'de bir yenilik daha...

05.06.2018 - 10:11 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavı ne zaman? sorusu merakla araştırılıyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan YKS için heyecan dorukta. Milyonlarca öğrencinin katılacağı YKS sınavı ne zaman yapılacak? İşte ÖSYM tarafından uygulanan sınavın tarihi...

YKS ne zaman yapılacak YKSde bir yenilik daha...

2018 Üniversite sınavı için arayış başladı. Haziran ayına girmemizle birlikte daha sık aranan YKS tarihi gündemden düşmüyor. İşte 2018 YKS tarihi haberimizin devamında...

Haberin Devamı

YKS NE ZAMAN?

2018 yılının üniversite sınavı YKS, 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak.

YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2018 Üniversite sınavı 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde yapılacağı için, bu tarihlerden 1-2 hafta öncesinde ÖSYM, YKS sınav yerlerini belirler diye tahmin ediliyor.

YKS'de yenilik!

2018 Üniversite sınavında önemli değişiklik gerçekleşti. YKS'de puan hesaplama kriterleri değişti.

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) adayların puanlarının hesaplanması için gereken kriterlerde güncelleme yaptı. 2018 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0.5; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 puan elde edilmesi gerekecek.

Haberin Devamı

Daha öncesinde...

Matematik ve Türkçe testlerinin ‘her birinden’ en az 0.5 ham puana ihtiyaç duyuluyordu. AYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden minimum 0.5 ham puan almaları bekleniyordu.

SINAVDA KAÇ SORU OLACAK?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda ise sadece 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.

SINAV SÜRELERİ NE KADAR?

Sınavların soru sayısını açıklayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, sınav süresinin henüz belirlenmediğini söyledi. YGS-LYS sisteminde test türüne göre farklılık göstermekle beraber bir soruya 1,5 - 1,7 dakika süre düşüyor. YGS-LYS'den önce yapılan ÖSS'de ise soru başına 1 dakika veriliyordu. Saraç, gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra sınav sürelerinin belirleneceğini, bunun da ileri bir tarihte açıklanacağını söyledi.

15 DAKİKA KURALI KALKIYOR!

Yapılan açıklamada, Sınav başlama saati olan 10.00'dan sonra öğrenciler sınava alınmayacak. Öğrencinin lehine olabilecek ve ÖSYM'nin işleyişinde herhangi bir problem oluşturmayacak her türlü iyileştirmeyi yapacağız." denildi.