Gündem YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT, AYT, YDT sınav sonuç tarihi belli oldu

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT, AYT, YDT sınav sonuç tarihi belli oldu

26.06.2019 - 16:33 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası heyecanla beklenen açıklama geldi ve TYT, AYT, YDT sınav sonuç tarihleri belli oldu. Peki üniversite hayali kuran binlerce genci yakından ilgilendiren YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak TYT, AYT, YDT sınav sonuç tarihi belli oldu

ÖSYM tarafından 15-16 Haziran tarihleri arasında üç farklı oturumda gerçekleştirilen YKS sınavının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Hayalini kurdukları üniversitede eğitim almak isteyen adayları yakından ilgilendiren YKS sonuçlarının açıklanacağ9ı tarihi ÖSYM adaylara duyurdu. Peki YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15-16 Haziran'da üç oturumda yapılan YKS'ye 2 milyondan fazla aday katılmıştı. Sonuçar ise heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS sonuçları 18 Temmuz'da elektronik ortamda "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişime açılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandığını, tercihlerin 23-29 Temmuz'da alınacağını bildirdi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.

Yazarlar