Gündem YKS sonuçları ne zaman açıklanır? AYT, TYT, YDT soruları yayınlandı mı?

YKS sonuçları ne zaman açıklanır? AYT, TYT, YDT soruları yayınlandı mı?

01.07.2018 - 08:51 | Son Güncellenme:

2018 Üniversite sınavının ilk oturumu dün gerçekleşti. İki oturumdan oluşan YKS'nin ikinci oturumu ise bugün sona erdi. Yabancı Dil Testine (YDT) girecek olan adaylar ter dökecek. Peki YDT saat kaçta başlayacak? AYT ve TYT soruları ne zaman yayınlanacak?

YKS sonuçları ne zaman açıklanır AYT, TYT, YDT soruları yayınlandı mı

Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) tamamlandı. AYT'ye başvuran 2 milyon 19 bin 853 aday, 6 bin 746 binadaki 108 bin 470 salonda sınava alındı.

Haberin Devamı

Sınava girişlerde uygulanan 15 dakika kuralı nedeniyle adaylar, 10.00'dan itibaren sınav salonlarına alınmadı.

AYT'de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinden 40, Sosyal Bilimler-2 testinden 40, Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 40 soru yöneltildi. AYT, 180 dakika sürdü.

Çocuklarını sınava gönderen aileler için de heyecanlı bekleyiş başladı. Okul bahçesinde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri, bazılarının da Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü. Bazı veliler çocuklarıyla kucaklaşıp sınavda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunarak çocuklarını uğurladı.

YKS'nın üçüncü ve son oturumu olan ve 131 bin 453 adayın başvurduğu Yabancı Dil Testi'ne (YDT) katılacak adaylar, 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) saat 15.45'te başladı.

Haberin Devamı

YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapılmıştı. YKS sonuçları, 31 Temmuz'da açıklanacak.

YABANCI DİL TESTİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

YDT ise saat 15.45’de başlayacak, 120 dakika sürecek. Sınava, 131 bin 453 aday girecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav başlangıç saatinden itibaren adayların sınav binalarına girişlerine izin verilmeyecek. Sınav için gerekli olan güvenlik ve kimlik kontrollerinin yapılabilmesi için de adayların sınav başlangıç saatinden en az 1 saat öncesinde sınav binası önünde hazır olarak bulunması gerekiyor.

SINAVDA ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKENLER

1) İlgili sınav oturumunun sınav giriş belgesi

2) T.C. kimlik kartı veya nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport