Gündem YKS tercih sonuçları ekranı! 2018 Üniversite tercih sonuçları

YKS tercih sonuçları ekranı! 2018 Üniversite tercih sonuçları

31.08.2018 - 00:11 | Son Güncellenme:

ÖSYM, 2018 YKS tercih sonuçlarını açıkladı. Üniversite tercih sonuçlarını araştıran öğrencilerin 7-14 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi sitesinden gerçekleştirdiği ve büyük bir heyecanla beklediği 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin resmi internet sitesinden resmen açıklandı. Sınava giren adaylar "https://sonuc.osym.gov.tr/adresinden YKS tercih sonuçlarına erişebiliyor.

YKS tercih sonuçları ekranı 2018 Üniversite tercih sonuçları

Son dakika haberi... ÖSYM resmen YKS tercih sonuçları açıkladı. Sınava katılan öğrencilerin heyecanla beklediği 2018 YKS sonuçları az önce öğrencilerin erişimine sunuldu. Öğrenciler şimdi YKS sonuç sorgulama sayfasına erişmeye çalışıyor. 2018 YKS sonuçlarınıza haberimizin içeriğinde ulaşabilirsiniz. İşte 2018 YKS sonuç sorgulama sayfası...

2018 YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

Son dakika haberi.... 2018 YKS tercih sonuçları açıklandı! YKS tercih sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden ilan edilecek. Adaylar ÖSYM AİS üzerinden giriş yaparak sonuçlarını kontrol edebilecek.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Haberin Devamı