Gündem YKS(TYT-AYT-YDT) ne zaman uygulanacak? 2019 Üniversite sınavı içeriği

YKS(TYT-AYT-YDT) ne zaman uygulanacak? 2019 Üniversite sınavı içeriği

09.04.2019 - 11:53 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavı için adaylar hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor. ÖSYM tarafından uygulanacak olan YKS (TYT-AYT-YDT) sınavları ne zaman uygulanacak? 12 Şubat - 6 MArt 2019 tarihleri arasında alınan YKS başvuruları sonrasında gözler YKS sınavı içeriğine çevrildi. İşte ÖSYM tarafından yayımlanan 2019 YKS kılavuzu...

YKS(TYT-AYT-YDT) ne zaman uygulanacak 2019 Üniversite sınavı içeriği

Üniversite hayali kuran öğrenciler heyecan dolu. Bu yıl üniversite sınavına katılmak isteyen adaylar başvurularını tamamladı. Peki YKS'nin içeriği nasıl? YKS'de hangi konular sorulacak? 2019 YKS hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde derledik. İşte üniversite adaylarını yakından ilgilendiren detaylar...

Haberin Devamı

YKS NE ZAMAN UYGULANACAK?

TYT ne zman?

15 Haziran 2019 (Cumartesi) saat: 10:15, süre: 135 dakika

AYT ne zaman?

16 Haziran 2019 (Pazar) saat: 10.15, süre: 180 dakika

YDT ne zaman?

16 Haziran 2019 (Pazar)saat: 15.45, süre: 120 dakika

SINAVDA HANGİ TESTLER YER ALACAKTIR?

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. TYT’de uygulanacak testler ve kapsamları, Tablo 1A’da gösterilmiştir.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır.
Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir. YKS’de uygulanacak testler ve soru sayıları Tablo 1B’de gösterilmiştir. Adaylar sınavda, öğretim programları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen, okullara bildirilen ve kamuoyuna duyurulan “(ÖSYM Tarafından 2019 Yılında Gerçekleştirilecek TYT ve AYT Sınavlarına Esas) Ortak Derslere Ait Kazanım ve Açıklamalar”daki konu, kazanım ve açıklamalardan sorumlu olacaklardır. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, TYT’ye ek olarak 2019-AYT ve/veya 2019-YDT’ye de girmeleri ve tercih edecekleri yükseköğretim programları için gerekli olan testleri cevaplamaları zorunludur. Yükseköğretim programlarının puan türleri, Tablo 4’te verilmiştir. Bu programların puan türlerinin hesaplanmasında hangi testlerin kullanılacağı Tablo 1E’de gösterilmiştir. Adaylar, Tablo 1E’yi inceleyerek hangi testleri cevaplamaları gerektiğini belirleyebileceklerdir.

Haberin Devamı

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ