Gündem YÖK’ten özel üniversite açılımı

YÖK’ten özel üniversite açılımı

29.12.2009 - 00:59 | Son Güncellenme:

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversite sayısını 200’e çıkartmak istediklerini belirterek, 2010’da özel üniversitelerin kurulması için girişimde bulunacaklarını söyledi

YÖK’ten özel üniversite açılımı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite sayısını 200’e çıkarmak istediklerini ve 2010’da özel üniversite kurulması için girişimde bulunacaklarını açıkladı.
Özcan, dün eğitim muhabirlerine verdiği öğle yemeğinde vakıf üniversitesi sayısının artırılacağını belirterek, “Artık vakıf üniversitesi açarken tematik olmasına dikkat ediyoruz. Yeni açılacaklardan bazıları güzel sanatlar, moda ve dizaynla alakalı olacak. Türkiye, devlet artı vakıf, 200 üniversiteyi kaldıracak gibi. Ondan sonra arzla talep dengelenince açmaya gerek kalmayacak. Önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde üniversite sayısı 200’ü bulur” diye konuştu. Türkiye’de 47’si vakıf toplam 141 üniversite bulunuyor.
Özel üniversitelerin açılabilmesi için Anayasa değişikliği gerektiğini belirten Özcan, “Şimdiki vakıfların bir kısmı özel üniversite statüsüne geçecek, bir kısmı da vakıf olarak kalacaktır” dedi. Özcan, “Her cemaatin bir üniversitesi olacak gibi bir tartışma doğabilir” sorusu üzerine, “Gerçekle alakası yok” yanıtını verdi.
Vakıf üniversitelerinin kâr amacı gütmemesi gerektiğini belirten Özcan, “Bazen, maalesef para için de bu işi yapmış olabiliyorlar. Onları da zor durumdan kurtarmış olacağız” diye konuştu.

TÜSİAD’la konuşacağım
Mesleki eğitime desteğin artırılması için İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ve TÜSİAD’la görüşeceğini söyleyen Özcan, “Eğitim konusunda desteklerini isteyeceğim. Siyasi partilerle görüşmeyeceğim” dedi.