Gündem YÖKDİL ne zaman açıklanacak? 10 Mart YÖKDİL sınav sonuçları tarihi...

YÖKDİL ne zaman açıklanacak? 10 Mart YÖKDİL sınav sonuçları tarihi...

27.03.2019 - 09:24 | Son Güncellenme:

10 Mart tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınav sonuçları ile ilgili geri sayım sürüyor. Sınavda ter döken binlerce aday, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu ile ilgili aramalarını sürdürüyor. İşte büyük bir merakla beklenen YÖKDİL sınav sonuçları ile ilgili son durum...

YÖKDİL ne zaman açıklanacak 10 Mart YÖKDİL sınav sonuçları tarihi...

YÖKDİL sınav sonuçları için geri sayım sürüyor. 10 Mart'da gerçekleştirilen YÖKDİL sınavının ardından sınav soru ve cevapları resmi site üzerinden adayların erişimine sunulmuştu. Sınav soru ve cevaplarının yayımlanmasının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağını heyecan içinde bekleyen adaylar için henüz net bir açıklama yapılmadı. Peki YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınav sonuçlarının ay sonuna kadar adaylara duyurulması bekleniyor. Sınavın üzerinden 16 gün geçmiş olması sınav sonuçlarının her an açıklanabileceği anlamına geliyor. Sınav sonuçları açıklandığı anda http://yokdil.yok.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulama yapılabilecek.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.